Marcel Iureş, Andi Vasluianu şi Marius Manole, în juriul festivalului Ideo Ideis

Actorii Marcel Iureş, Andi Vasluianu şi Marius Manole se numără printre membrii juriului celei de-a treia ediţii a festivalului de teatru pentru tineri Ideo Ideis, de la Alexandria, care va avea loc între 7 şi 14 august, transmit organizatorii.

331 afișări
Imaginea articolului Marcel Iureş, Andi Vasluianu şi Marius Manole, în juriul festivalului Ideo Ideis

Actorul Marius Manole

De asemenea, în juriul festivalului mai sunt criticul de teatru Ana Maria Nistor, omul de televiziune Cătălin Ştefănescu şi scenografa Alina Herescu.

"M-a sunat perechea aceea de «copii atomici» - le-am zis eu -, care ţin de fapt în mână şi fundaţia şi tot conceptul. Toată chestia era în zona incredibilului. Mi-au spus că sunt din Alexandria, vor să facă un festival de teatru şi vor să fiu preşedintele de onoare al festivalului. Aşa a început totul. Este impresionant ce se întâmplă acum în acest oraş. Nu are teatru, dar tinerii participanţi sunt foarte talentaţi. M-a impresionat cât de implicaţi sunt, motiv pentru care încerc să ajut cât pot", spune Marcel Iureş, preşedinte de onoare Ideo Ideis.

La începutul lunii aprilie au început înscrierile pentru preselecţie, urmând ca la mijlocului lunii iunie să fie anunţate trupele intrate în competiţie. Invitaţii pentru a participa la preselecţie au primit trupe de liceu din oraşele: Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, Arad, Timişoara, Bacău, Buftea, Craiova, Suceava, Brăila, Botoşani, Bucureşti, Alexandria, însă, până în iunie, lista rămâne deschisă.

Premiile pentru câştigători vor fi oferite de către Coca Cola. Printre partenerii proiectului Ideo Ideis se numără şi hotelul Athenee Palace Hilton.

"Proiectul Ideo Ideis a început de la un vis, acela de a avea în Alexandria un teatru sau un cinematograf. Deoarece suntem elevi de liceu şi nu avem cum să construim nici teatru, nici cinematograf, am încercat împreună cu colegii mei să aducem pentru o săptămână cultura la Alexandria. Ne bucurăm că membrii juriului au acceptat să fie alături de noi la proiectul nostru de suflet", spune Andreea Borţun, directorul festivalului.

Ideo Ideis include trei secţiuni: competiţia, atelierele de teatru şi spectacolele de teatru profesionist, invitate în fiecare an.

Festivalul de teatru tânăr este organizat de Asociaţia culturală T.E.T.Alexandria, formată din tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani. Acest eveniment a fost creat pentru dezvoltarea sectorului cultural din Alexandria şi Teleorman, reprezentând singura iniţiativă din această arie, care a avut vreo finalitate vizibilă. De asemenea, a deschis, prin lansarea sa, drumul altor asociaţii non-profit care încearcă o schimbare în acest sens.

La ediţia anterioară au fost înscrise 45 de trupe din toate regiunile ţării (dintre care 11 selecţionate) şi aproximativ 120 de participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici