Marcel Iureş şi Nae Caranfil, printre câştigătorii Premiilor Radio România Cultural

Actorul Marcel Iureş şi regizorul Nae Caranfil s-au numărat printre câştigătorii Premiilor Radio România Cultural, care au fost acordate luni seară, în cadrul unei gale ce s-a desfăşurat la Teatrul Odeon din Bucureşti.

315 afișări
Imaginea articolului Marcel Iureş şi Nae Caranfil, printre câştigătorii Premiilor Radio România Cultural

Regizorul Nae Caranfil

Cei care au excelat în domenii culturale şi artistice în anul 2008 au fost recompensaţi, luni, la Gala Premiilor Radio România Cultural, care a fost prezentată de Monica Davidescu şi Ionuţ Kivu.

În cadrul evenimentului, a cărui regie a fost semnată de Attila Vizauer, s-au acordat premii pentru zece secţiuni, precum şi trei premii speciale.

Astfel, Svetlana Cârstean a obţinut, pentru cartea "Floarea de menghină", premiul la categoria "Poezie", la care a mai fost nominalizat şi Sebastian Reichmann, autorul volumului "Mocheta lui Klimt".

La secţiunea "Proză", câştigător a fost desemnat Răzvan Petrescu, pentru volumul "Foxtrot XX". Premiul a fost disputat şi de cărţile "Zilele regelui", de Filip Florian, "Ultimele însemnări ale lui Mateiu Caragiale însoţite de un inedit epistolar precum şi indexul fiinţelor, lucrurilor şi întâmplărilor", de Ion Iovan, şi "Fantoma din moară", de Doina Ruşti.

Câştigătorul premiului Radio România Cultural la secţiunea "Film" a fost regizorul Nae Caranfil, pentru filmul "Restul e tăcere". La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Radu Muntean, pentru "Boogie", şi George Dorobanţu, pentru "Elevator".

La primirea distincţiei, Nae Caranfil a mulţumit juriului pentru că "un premiu face întotdeauna plăcere, deoarece suntem foarte vanitoşi cu toţii".

În acelaşi timp, Marcel Iureş a fost desemnat câştigătorul categoriei "Teatru". Iureş a fost premiat pentru activitatea sa teatrală şi organizatorică de la Teatrul Act. La aceeaşi secţiune au fost nominalizaţi Tompa Gabor şi Alexandru Darie, pentru organizarea Festivalului Uniunii Teatrelor Europene - ediţia 2008, şi Andrei Şerban, pentru spectacolul "Spovedanie la Tanacu".

"E o mare onoare, e o mare plăcere. Eu zic să-i dăm înainte, nu cu premiile, cu ce avem de făcut, cu dragul de arta românească, cu dragul de noi, unii de ceilalţi, cu plăcerea şi aprecierea în sânul breslei", a transmis Marcel Iureş prin intermediul unei înregistrări video. Premiul a fost ridicat de Adrian Petrescu, de la Teatrul Act, întrucât Marcel Iureş nu a putut fi prezent la eveniment.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici