Mărci poştale dedicate lui Mihai Eminescu, lansate de Ziua Culturii Naţionale

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu şi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti", potrivit unui comunicat al Romfilatelia.

491 afișări
Imaginea articolului Mărci poştale dedicate lui Mihai Eminescu, lansate de Ziua Culturii Naţionale

Mărci poştale dedicate lui Mihai Eminescu, lansate de Ziua Culturii Naţionale

Ca în fiecare an, Romfilatelia continuă să promoveze pe timbre adevărate valori şi simboluri, fiind o susţinătoare a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, precum şi a proiectelor culturale de interes naţional.

Fire permanent în mişcare, marele poet se face remarcat şi în domenii precum publicistică şi teatru, însă se identifică cu romantismul literar, opera sa putând fi definită, în toată bogăţia ei, ca fiind cea dintâi treaptă de înălţare a literaturii române.

Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 9,10 lei, reproduce un portret al poetului Mihai Eminescu aflat în galeria de tablouri a Academiei Române. Alături de acesta, emisiunea conţine un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete şi coliţa dantelată.

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic realizat într-un tiraj de 360 exemplare şi echipat cu blocul de 4 timbre şi 4 viniete, având aplicată pe manşetă ştampila prima zi a emisiunii şi semnătura olografă a lui Mihai Eminescu în folio aur şi cu plicul prima zi al emisiunii cu ştampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.

Începând de miercuri, emisiunea de mărci poştale "Ziua Culturii Naţionale: Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti" va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Celebrarea Zilei Culturii Naţionale, la data de 15 ianuarie, a fost instituită prin lege în anul 2010 şi marchează, în acest an, 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, "omul deplin al culturii române".

Romfilatelia este societatea specializată în emiterea şi comercializarea mărcilor poştale româneşti, precum şi a produselor filatelice speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici