Marian Crişan, invitat la ediţia de luni a CineClub NexT (Video)

Marian Crişan, care a câştigat, anul acesta, premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj, este invitat la CineClub Next, eveniment în cadrul căruia va rula filmul ales de regizor, "Noaptea e a noastră/ We Own the Night" de James Gray, informează organizatorii.

23 afișări
Imaginea articolului Marian Crişan, invitat la ediţia de luni a CineClub NexT (Video)

Marian Crişan, invitat la ediţia de luni a CineClub NexT (Imagine: Mediafax Foto)

Pelicula "Noaptea e a noastră", cu Joaquin Phoenix, Mark Whalberg, Robert Duvall şi Eva Mendes în rolurile principale, a făcut parte din competiţia pentru Palme d'Or, anul trecut.

Povestea din film se petrece pe fundalul sângeroaselor conflicte din anii '80 între poliţia din New York şi mafia rusească.

Bobby deschide un club de noapte, conştient fiind că această activitate înseamnă a închide ochii la o serie de infracţiuni. Bobby îşi dă seama că nimeni nu trebuie să afle că tatăl său, Burt, este şeful-adjunct al poliţiei şi că fratele său visează şi el la o carieră în poliţie.

Când mafia rusească declară război NYPD, Bobby trebuie să aleagă între viaţa de lux şi familie.

După proiecţie, Marian Crişan va discuta despre filmul ales de el, iar dezbaterea va fi moderată de criticul Andrei Gorzo.

Intrarea la evenimentul care are loc la Cityplex este liberă şi, după proiecţie, unul dintre spectatori va câştiga, prin tragere la sorţi, un DVD cu filmul "Marilena de la P7".

CineClub NexT este o iniţiativă a Societăţii Culturale NexT şi implică organizarea de proiecţii de film lunare, urmate de discuţii dintre cineaştii invitaţi şi public.

Societatea Culturală NexT s-a înfiinţat în 2006, în memoria regizolui Cristian Nemescu şi a inginerului de sunet Andrei Toncu, decedaţi în urma unui accident de maşină, iar instituţia organizează anual Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici