Mariana Petrescu a lansat o nouă carte, dedicată atmosferei pariziene

Scriitoarea Marina Petrescu a lansat, miercuri, volumul "Rendez-vous la Moulin Rouge", o carte dedicată nu atât Parisului, cât atmosferei pariziene, întrucât, spune autoarea, "Parisul este doar un fundal pentru o anumită stare de spirit".

26 afișări
Imaginea articolului Mariana Petrescu a lansat o nouă carte, dedicată atmosferei pariziene

Mariana Petrescu a lansat o nouă carte, dedicată atmosferei pariziene

Mariana Petrescu descrie, în "Redez-vous la Moulin Rouge", publicată de editura Artemis, atmosfera pariziană, atât "geografic" cât şi din punct de vedere uman, autoarea cunoscând bine capitala Franţei, deoarece a fost ghid turistic "oraşul luminilor".

Autoarea a spus că nu sunt importante premiile literare, ci comuniunea cu cititorii. Geneza romanului îşi are rădăcinile în ultimul său roman, "Casa de la malul mării", dorind să continue povestea de dragoste dintre personaje la Paris.

"M-am ferit de un roman teoretic sau turistic, Parisul este doar un fundal pentru o anumită stare de spirit. Ce vrem de la viaţă este linia romanului. Nu este un roman facil. Titlul este doar un pretext", a spus Mariana Petrescu la lansarea de joi.

Dramaturgul Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Bucureşteni, a descris-o pe Mariana Petrescu ca fiind una dintre cel mai active scriitoare din secţia de proză, autoare care mizează pe desfăşurarea acţiunii în roman.

"Rendez-vous la Moulin Rouge" este o carte care îmbie la cea de-a doua lectură, o carte de un umor spumos, uneori negru. Îmbinarea dintre Paris şi Bucureşti, cunoaşterea peisajul uman fac din acest roman o carte delectabilă, dar nu lipsită de profunzime. Mariana Petrescu păstrează cumpăna între o carte agreabilă şi accesibilă şi calitatea literară, fiind capabilă de o proză riguroasă. Este vorba despre carte optimistă, vivace, se duce într-un final fericit", a spus Horia Gârbea.

Mariana Petrescu a debutat cu volumul "Zece Prozatori", în 1987. Zece ani mai târziu a publicat volumul de nuvele "Sub zăpezile din Est" şi apoi, în 2005, a lansat "Casa de la malul mării".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici