Marina Drăghici, premiată la New York datorită costumelor create pentru "Fela" - GALERIE FOTO

Scenografa Marina Drăghici a obţinut un premiu Lortel, cea mai importantă distincţie acordată producţiilor off-Broadway pe scena teatrală newyorkeză, pentru costumele pe care le-a creat pentru spectacolul "Fela", potrivit site-ului oficial al premiilor.

30 afișări
Imaginea articolului Marina Drăghici, premiată la New York datorită costumelor create pentru "Fela" - GALERIE FOTO

Marina Drăghici a obţinut un premiu Lortel pentru costumele din spectacolul "Fela" (Imagine: marinadraghici.com)

GALERIE FOTO

Ea a fost nominalizată pentru scenografia şi costumele spectacolului "Fela!", semnat de coregraful Bill T. Jones şi pus în scenă la Teatrul 37 Arts din New York.

Spectacolul, bazat pe viaţa şi muzica legendei africane Fela Anikulapo Kuti, creatorul afro-beat-ului, a avut premiera off-Broadway în septembrie 2008, bucurându-se de succes în rândul publicului şi criticilor din New York.

Pentru scenografia şi picturile murale care au acoperit pereţii Teatrului 37 Arts, unde s-a jucat spectacolul până pe 5 octombrie 2008, Marina Drăghici a colaborat cu street-artiştii români Omar, Nuclear Fairy şi IRLO.

Spectacolul "Fela!" a obţinut şi premiile Lortel pentru cel mai bun musical şi cel mai bun coregraf şi a mai fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol principal" - Sahr Ngaujah.

Distincţiile au fost înfiinţate în 1985, în onoarea actriţei şi producătoarei de teatru americane Lucille Lortel (1900 - 1999).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici