Marius Locic negociază cu un trust din SUA

Marius Locic negociază vânzarea a 50% din afacerile sale din media, în prezent efectuându-se un audit pentru estimarea valorii întregului trust Locic Media Holding, care cuprinde ziarele Atac şi Interesul Public, cotidianul sportiv Goool Sport, televiziunile Canal 1 şi 10 + şi două tipografii.

402 afișări
Imaginea articolului Marius Locic negociază cu un trust din SUA

Marius Locic negociază cu un trust din SUA

"Suntem în negocieri pentru a vinde 50% din tot holdingul de media, care cuprinde ziarele Atac, Interesul Public şi Goool Sport (de la 1 septembrie, distribuit gratuit, n.r.), două televiziuni (Canal 1, pentru care Marius Locic deţine licenţă audiovizuală, şi postul 10 +, pentru care omul de afaceri nu are încă licenţă, n.r.) şi două tipografii. Negociem doar cu un trust american, care are o sucursală la Londra", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Locic, preşedintele Locic Media Holding.

Omul de afaceri spune că negocierile s-ar putea apropia de finalizare în circa o lună de zile, Marius Locic estimând că afacerile pe care le deţine în media au o valoare de mai multe milioane de euro.

"Finalizarea negocierilor depinde de trustul american, care aşteaptă rezultatul unui audit care se face acum (la Locic Media Holding, n.r.). Când se va finaliza auditul, care este realizat de o companie din SUA, se va bate în cuie tranzacţia", a mai spus Locic.

În plus, Marius Locic a precizat că Locic Media Holding este în reorganizare. "Se pun bazele unui mare trust media", a afirmat Locic.

Potrivit lui Horia Tabacu, director general al trustului de media Locic, în prezent, în cadrul operaţiunilor din presa scrisă ale grupului lucrează circa 60 de persoane, fără personalul auxiliar.

"Am făcut o reducere la Interesul Public recent, cred că vreo şapte-opt persoane nu mai lucrează. Noi am reorganizat în funcţie de pregătirea profesională a angajaţilor", a declarat pentru MEDIAFAX Horia Tabacu.

El a mai precizat că reorganizarea nu a afectat persoanele responsabile de conducerea ziarelor trustului Locic. Astfel, în prezent, cotidianul Atac este condus de Luminiţa Militaru (redactor şef adjunct), ziarul Interesul Public îl are ca redactor şef pe Victor Bratu, în timp ce Goool Sport îl are în frunte pe Octavian Ţopa (redactor şef). În acelaşi timp, televiziunea Canal 1 este condusă de Gheorghe Bobin.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din redacţia Interesul Public, vinerea trecută au fost daţi afară cinci angajaţi şi un colaborator al publicaţiei. La Interesul Public ar fi rămas redactorul şef, redactorul şef adjunct şi doi redactori. "Am fost înştiinţaţi că suntem în preaviz de la 1 octombrie. Ni s-a spus că este o restructurare economică", a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre foştii angajaţi ai publicaţiei Interesul Public.

Fostul angajat a precizat că salariaţii de la Interesul Public nu şi-au mai primit salariile din luna iulie. "Ultimul salariu pe care l-am primit a fost pe luna iulie. Am făcut un soi de protest, pentru că ne-au decalat din nou salariul. Trebuia să-l primim pe 1 octombrie şi ni s-a spus că ni se va da pe 15 octombrie. Edi Tălmăcean (Edmond Tălmăcean, membru PDL, n.r.) , care ni s-a prezentat ca fiind noul director al ziarului, nici nu a venit să discute cu noi", a spus fostul salariat.

În plus, angajaţii care au fost trecuţi în preaviz de conducerea ziarului Interesul Public au consultat un avocat şi au intenţia de a consulta Inspectoratul Teritorial de Muncă. "Fiind mai mult de cinci angajaţi este considerată concediere colectivă. Trebuia să fim anunţaţi cu 45 de zile înainte şi trebuia să ni se dea un salariu compensatoriu", a mai afirmat fostul salariat.

Directorul general al trustului de media Locic, Horia Tabacu, nu a dorit să comenteze acuzaţiile fostului salariat al publicaţiei Interesul Public.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Edmond Tălmăcean nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere în legătură cu statutul lui la ziarul Interesul Public.

Omul de afaceri Marius Locic a obţinut, în data de 5 iunie, aprobarea CNA de preluare, prin intermediul companiei Locic Media SRL, a licenţei audiovizuale pentru televiziunea Senso TV, deţinută până la momentul respectiv de Senso TV SRL.

Ulterior, Locic a schimbat denumirea televiziunii din Senso TV în Canal 1, anunţând, pe 23 iulie, că va lansa noul post în data de 1 octombrie. "Canal 1 va fi disponibil abonaţilor Digi TV, UPC Digital, Boom TV, reţeaua de cablu Ines şi pentru alţi 260 de furnizori de reţele digitale din ţară. Din 7 milioane de abonaţi, Canal 1 va fi văzut de 4 milioane. Am preluat contractele pe care le avea Senso TV, fapt pentru care Canal 1 emite în prezent pe Boom TV şi Ines", a explicat Marius Locic, pe 23 iulie. În plus, postul este disponibil şi pe internet, pe reţeaua I-TV.

Totodată, Marius Locic intenţionează să lanseze şi un alt post TV, 10 +, televiziune care va difuza un program generalist şi ale cărei emisiuni vor merge mai mult pe partea de divertisment. 10 + nu a primit încă licenţă audiovizuală, în şedinţa din 7 octombrie, CNA hotărând să amâne acordarea licenţei, întrucât la şedinţa Consiliului nu a fost prezentă niciuna dintre persoanele care se ocupă de partea editorială a noului post.

Marius Locic este patron al grupului de firme Locic, cu activitate în domeniul imobiliar şi al construcţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici