Master Classes Mariana Nicolesco, între 1 - 6 august, la Brăila

Peste 60 de tinere talente lirice din România, Republica Moldova, Statele Unite, Spania, Rusia, China, Armenia şi Ucraina se reunesc la Brăila, în perioada 1 - 6 august, pentru a lua parte la cursurile de măiestrie artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco.

504 afișări
Imaginea articolului Master Classes Mariana Nicolesco, între 1 - 6 august, la Brăila

Master Classes Mariana Nicolesco, între 1 - 6 august, la Brăila

Potrivit unui comunicat, după ediţia 2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée", care a marcat 150 de ani de la naşterea legendarei artiste, peste 60 de tinere talente lirice se reunesc la Brăila în prima săptămână a lunii august pentru cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco.

Va fi "o ocazie extraordinară pentru fiecare dintre ei de a se depăşi pe sine, de a-şi crea noi punţi spre sferele înalte ale artei cântului şi de a se pregăti pentru ediţia 2012 a Marelui Concurs închinat memoriei Haricleei Darclée", se mai spune în comunicat.

Totodată, în continuarea unei importante tradiţii de aprofundare a trăirilor exprimate de vocea umană prin arta cântului, Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, va conferenţia despre "Mariana Nicolesco în universul lui Franz Liszt la aniversarea a 200 de ani de la naşterea acestuia şi al lui Gustav Mahler la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate". Conferinţa va fi urmată de un recital al tinerelor talente reunite la aceste cursuri de măiestrie artistică.

În plus, cu ocazia concertului de gală - Master Class, care va fi ca întotdeauna un maraton liric de aproape şase ore, Mariana Nicolesco va decerna Medalia Darclée sopranei Lucia Stănescu - "pentru distinsa carieră şi pentru strălucirea performanţelor sale în repertoriul verist" şi sopranei Magdalena Cononovici - "pentru memorabilele sale interpretări ale marilor roluri dramatice, de la Mozart la Puccini şi de la Verdi la Wagner".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici