"MasterChef", lider de audienţă, marţi seară, pe publicul comercial din mediul urban

Prima ediţie din noul sezon a emisiunii "MasterChef" a fost lider de audienţă, cu o medie, înregistrată pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 12,8 puncte de rating şi 26,4% cotă de piaţă

607 afișări
Imaginea articolului "MasterChef", lider de audienţă, marţi seară, pe publicul comercial din mediul urban

"MasterChef", lider de audienţă, marţi seară, pe publicul comercial din mediul urban

Cel de-al doilea sezon "MasterChef" a debutat la Pro TV marţi seară, de la 20.25, nu doar cu preparate senzaţionale, ci şi cu personaje şi poveşti savuroase. Prima ediţie din noul sezon a fost lider de audienţă, cu o medie, înregistrată pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 12,8 puncte de rating şi 26,4% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu o medie de 4,2 puncte de rating şi 8,6 procente din cota de piaţă. În minutul de maximă audienţă al show-ului, la 21.23, Pro TV înregistra 16,2 puncte de rating şi 32,2 procente din cota de piaţă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prima seară a preselecţiilor cu juriul la "MasterChef" a fost una de-a dreptul explozivă. Preparate exotice, dar şi aranjamente tradiţionale şi-au găsit locul pe gheridonul concurenţilor, asezonate cu poveşti emoţionante, dar şi personaje colorate. Seara a fost o premieră şi pentru cei trei juraţi, care s-au aflat în faţa unui preparat inedit, din care nu mai gustaseră niciodată: ficat de ştiucă în file de zargan cu piure de ciulini de baltă şi sos de usturoi. Cel care a mizat pentru un şorţ "MasterChef" pe un astfel de preparat a fost Oana Răzvan Constantin, un tânăr inginer de 27 de ani, care a reuşit astfel să îi impresioneze pe juraţi, dar şi să treacă în etapa următoare. "M-a lăsat cu gura căscată", a recunoscut chef Sorin Bontea imediat după ce i-a dat şorţul. "Asta e o lecţie şi pentru noi".

La fel de inedită a fost şi apariţia lui Pham Hoang Nhat, un student vietnamez de 22 de ani, care a venit la "MasterChef" decis să ia "sosul". Cu un accent irezistibil, dar şi o pasiune fără limite pentru gătit, Nini, după cum a mărturisit că i se spune, i-a cucerit repede pe juraţi, care i-au răsplătit farfuria cu ruladă de tăiţei prăjiţi cu carne de vită şi ouă cu un şorţ. Tot la capitolul "alte naţionalităţi", marţi seară s-a prezentat în faţa juraţilor şi Ana Rotaru, o basarabeancă în vârstă de 23 de ani, care, în dulcele grai moldovenesc, a vorbit nu numai despre pasiunea ei pentru gătit, ci şi despre cea pentru desen şi croitorie, tir sportiv şi despre faptul că urmează să devină mămică. Orezul cu curry şi creveţi în sos dulce acrişor i-a adus şi ei paşaportul către următoarea etapă a concursului, astfel că bucuria de a-şi revedea iubitul, ajuns pe platourile de filmare în ultimul moment, a fost dublată de şorţul "MasterChef". Iar tocmai din Cehia, unde lucrează într-o companie IT, a ajuns la "MasterChef" şi Ioana Tecsa, cea care a impresionat cu un muşchi de vită în crustă de porcini cu sos de ceapă şi garnitură de piure de păstârnac şi sparanghel.

Şi momentele amuzante au făcut deliciul telespectatorilor Pro TV marţi seară. Chef Cătălin Scarlatescu a fost subiectul unui moment plin de savoare, atunci când una dintre concurentele sosite la întâlnirea cu juriul, Camelia Gamonte, i-a declarat că îl urmăreşte la televizor cu multă admiraţie şi că este îndrăgostită de el. Camelia a reuşit să descreţească frunţile juraţilor cu o "declaraţie de dragoste", recunoscând admiraţia pe care i-o poartă lui chef Cătălin. În vârstă de 29 de ani şi de profesie economist, Camelia a încercat să îndulcească decizia juriului cu o prăjitură cu brânză, pe care a ales să o prezinte într-un mod inedit: într-un borcan. Până la primirea şorţului însă, Camelia a trecut de la extaz la agonie, de la râs la lacrimi cauzate de aşteptarea ucigătoare a verdictului.

La fel de copleşită de emoţii a fost şi Georgeta Jalba, o căsnică de 40 de ani, care a mizat tot pe un desert în prima fază a concursului. Gina, după cum a declarat că îi spun prietenii, şi-a deschis sufletul în faţa echipei "MasterChef". Aceasta a mărturisit printre lacrimi că, deşi familia să nu trece tocmai printr-o perioadă financiară stabilă, este bucuroasă că după ani şi ani de muncă nebună are ocazia să petreacă mai mult timp cu cei dragi. De fapt, familia este cea care a înscris-o pe Gina la "MasterChef" şi tot familia i-a fost alături în platoul show-ului de la Pro TV atunci când a primit şorţul pentru prăjitura de ciocolată cu sos de zmeură şi piper roşu prezentată. Răzvan Fodor i-a adus în platou familia, soţul şi cei doi băieţi, astfel că Gina a putut împărtăşi cu ei bucuria obţinerii şorţului. "Este primul DA fără cuvinte pe care l-am dat astăzi", a recunoscut chef Florin.

Marţi seară, de la "MasterChef" nu au lipsit nici preparatele tradiţionale româneşti, iar unele dintre ele s-au dovedit chiar a fi pe placul juraţilor. Aşa se face că Nicuşor Coroamă, un tânăr de 19 ani care munceşte la ferma familiei sale şi care a recunoscut că a venit pentru prima oară în Bucureşti odată cu preselecţiile pentru sezonul al doilea, a făcut o surpriză frumoasă cu platoul de cotlete de miel cu mămăliguţă şi roşii cherry. Pregătit şi cu ţuică de ţară, gustoasă şi parfumată, Nicuşor a impresioant nu doar prin modul în care a reuşit să reinterpreteze un fel tradiţional românesc, ci şi prin sinceritatea, dăruirea şi talentul său culinar, toate acestea ducându-l în etapa următoarea. Nicuşor a povestit că visul său este să ajungă bucătar şi să gătească la stâna familiei sale. "Nu mă aşteptam să ajungi cu farfuria la nivelul ăsta", i-a spus chef Dumitrescu. "Dacă o să găteşti aşa de fiecare dată, o să pleci cu trofeul la tine la stână", a completat chef Scarlatescu. De proba cu juraţii a reuşit să treacă şi Cristian Neacşu, un sudor de 35 de ani care i-a îmbiat pe juraţi cu varză călită şi costiţă de porc afumată şi care şi-a încheiat momentul, imediat după ce a luat şorţul, cu replica spumoasă "I-am spart!".

Un moment de-a dreptul neaşteptat a fost oferit marţi seara la "MasterChef" de Mardaru Petrică, un concurent care a ţinut să le arate juraţilor că este în stare să facă orice pentru a obţine şorţul. Asa se face că acesta a dat curs provocării juraţilor de a mânca tot din farfurie. Absolut tot. Sub privirile uimite ale celor trei chefi, acesta a înfulecat tot preparatul din farfurie, ba mai mult, chiar şi beţişorul. "N-am văzut un concurent mai concurent ca tine", i-a spus chef Scarlatescu în clipa în care a văzut farfuria goală.

Prima ediţie "MasterChef" a fost însă piperată şi cu comentarii dure din partea juraţilor la adresa unor concurenţi care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor lor. Au fost farfurii aruncate la coşul de gunoi, comentarii acide şi reacţii nervoase, astfel că juraţii nu s-au dezis de atitudinea intransigentă care i-a consacrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici