Maxim Vengerov revine în România, la sfârşitul lui mai

Violonistul rus Maxim Vengerov va dirija Filarmonica "George Enescu" în două concerte din stagiunea instituţiei de spectacole, pe 29 şi 30 mai, şi va reveni în România, tot pentru a dirija filarmonica naţională, în septembrie 2009, la Festivalul Internaţional "George Enescu".

54 afișări
Imaginea articolului Maxim Vengerov revine în România, la sfârşitul lui mai

Maxim Vengerov revine în România, la sfârşitul lui mai (Imagine: www.scena.org)

Programul concertelor pe care le va dirija Vengerov la Bucureşti în mai include Uvertura la opera "Nunta lui Figaro" de W. A. Mozart şi Concertul pentru vioară de Piotr Ilici Ceaikovski, la care solist va fi violonistul Răzvan Hamza, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, directorul agenţiei de impresariat artistic Artexim, Mihai Constantinescu, unul dintre organizatorii spectacolelor.

Violonistul rus va reveni în România şi în 2009, la Festivalul "George Enescu". Vengerov va dirija, pe 8 septembrie 2009, tot Filarmonica "George Enescu", iar în program este inclus Triplul concert pentru pian, vioară şi violoncel de Ludwig van Beethoven şi Simfonia nr.2 de Anton Bruckner. Potrivit lui Constantinescu, Vengerov "vrea să facă un trio de tineri artişti români" pentru concertul de Beethoven, dar nu a decis încă cine vor fi acei solişti.

Maxim Vengerov ar fi trebuit să susţină un concert la Festivalul Enescu din 2007, alături de London Symphony Orchestra, pe care l-a anulat însă din cauza unei luxaţii la braţ. Constantinescu a declarat că, cel mai probabil, violonistul se va dedica pe viitor unei cariere în dirijorat.

Violonistul Maxim Vengerov s-a născut la Novosibirsk, în Siberia, şi a început să cânte la vioară de la vârsta de patru ani. Un an mai târziu a susţinut primul său recital, în oraşul natal, iar la 20 de ani devenise deja unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii. Vengerov a cântat alături de mari orchestre ale lumii, ca Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Philharmonic, The Singapore Symphony Orchestra. El cântă la o vioară Stradivarius Kreutzer (1727), pe care a achiziţionat-o în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici