MCC îi permite şi lui Gabriel Croitoru să participe la concursul pentru Stradivarius

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) a modificat limita superioară de vârstă pentru concursul organizat în vederea dării spre folosinţă a viorii Stradivarius unui tânăr violonist român, de la 35 la 45 de ani, astfel încât să i se dea posibilitatea şi lui Gabriel Croitoru să participe la competiţie.

4 afișări
Imaginea articolului MCC îi permite şi lui Gabriel Croitoru să participe la concursul pentru Stradivarius

MCC îi permite şi lui Gabriel Croitoru să participe la concursul pentru Stradivarius

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, anunţase joi, într-un briefing de presă, că vioara Stradivarius Elder 1702, cedată în luna martie MCC de către familia Voicu, va fi dată spre folosinţă unui violonist român cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, în urma unui concurs organizat pe 7 septembrie, în cadrul Festivalului "George Enescu".

Acum, MCC a modificat, printr-un comunicat postat pe site-ul său, limita superioară de vârstă pentru candidaţii la concurs, de la 35 la 45 de ani.

Vioara Stradivarius, cumpărată de statul român în 1956, a fost predată în luna martie Ministerului Culturii de către familia Voicu şi transportată imediat la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici