MCC: Trei brăţări dacice din aur vor fi aduse de la Frankfurt în august

Cele trei brăţări dacice din aur descoperite la o galerie din New York şi depozitate în prezent la Frankfurt vor fi aduse în România la începutul lunii august, Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) urmând să aloce o sumă de 134.000 lei din bugetul propriu pentru recuperarea obiectelor.

2 afișări
Imaginea articolului MCC: Trei brăţări dacice din aur vor fi aduse de la Frankfurt în august

MCC: Trei brăţări dacice din aur vor fi aduse de la Frankfurt în august

Cele trei brăţări dacice din aur au fost evaluate, în luna iunie, de o comisie formată din trei experţi: Eugen Iaroslavschi, Aurel Rustoiu şi George Trohani. Potrivit raportului realizat de comisie, obiectele sunt "autentice", fapt pentru care MCC a demarat procedurile de răscumpărare a acestora de la doi cetăţeni, unul american şi altul european.

În prezent proiectul de HG este pe traseul de avizare, fapt pentru care MCC a decis să disponibilizeze din bugetul propriu suma necesară pentru răscumpărarea celor trei brăţări dacice.

Cele trei brăţări se vor adăuga celor şase recuperate deja de autorităţi şi depozitate în prezent la MNIR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici