Membri CA ai SRR, suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. 11 membri puşi sub urmărire penală/ Reacţia radioului public

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează joi percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune, vizaţi în acest caz fiind membrii Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi acordat ilegal contracte unor firme controlate indirect, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. UPDATE: 11 membri ai CA au fost puşi sub urmărire penală

4639 afișări
Imaginea articolului Membri CA ai SRR, suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. 11 membri puşi sub urmărire penală/ Reacţia radioului public

Percheziţii la sediul Radio România Actualităţi

Procurorii susţin că în acest dosar sunt efectuate cercetări faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii, sub aspectul săvârşirii unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

"În fapt, s-a reţinut că aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", potrivit documentului citat.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au început urmărirea penală faţă de 11 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alte 6 (şase) persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii îi acuză pe aceştia că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii.

În baza acestor contracte, aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Totodată, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia "a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată" şi că momentan nu pot oferi alte detalii.

"În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri", se arată în comunicatul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune.

În afara faptul că au pus la dispoziţie documentaţia solicitată, reprezentanţii radioului susţin că nu pot oferi alte detalii, dar asigură ascultatorii de informare corectă privind acest subiect: "În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici