Metropolitan Museum of Art din New York, deschis şapte zile din şapte, începând din iulie

Celebrul Metropolitan Museum of Art din New York va rămâne deschis şapte zile din şapte începând din 1 iulie, inclusiv în zilele de luni, când instituţia era în mod tradiţional închisă pentru public, au anunţat joi reprezentanţii acestui muzeu.

100 afișări
Imaginea articolului Metropolitan Museum of Art din New York, deschis şapte zile din şapte, începând din iulie

Metropolitan Museum of Art din New York, deschis şapte zile din şapte, începând din iulie

"Arta este o pasiune care se exercită şapte zile pe săptămână, iar noi dorim ca Met (numele prescurtat al muzeului, n.r.) să fie accesibil de fiecare dată când vizitatorii doresc să vadă acest muzeu", a subliniat într-un comunicat Thomas P. Campbell, directorul instituţiei.

Până în prezent, celebrul Met, cel mai mare dintre muzeele newyorkeze, era deschis de marţi până duminică şi era închis în zilele de luni, ca multe alte instituţii.

"Anul trecut am înregistrat un record de intrări, cu 6,28 milioane de vizitatori şi am obţinut acest lucru refuzând alte câteva mii de vizitatori potenţiali în fiecare zi de luni", a declarat Thomas P. Campbell, precizând că modificarea anunţată, o premieră în ultimii 42 de ani, va remedia acest aspect.

Ora de deschidere a muzeului va fi însă uşor revizuită, accesul în muzeu putând să se facă începând de la 1 iulie de la ora locală 10.00. În prezent, accesul vizitatorilor este permis începând cu ora 09.30.

Amplasat pe celebra 5th Avenue din centrul Manhattanului, în apropiere de Central Park, Metropolitan Museum of Art a fost inaugurat în 1872 şi expune în colecţiile sale permanente peste 2 milioane de opere de artă provenind din lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici