Michael Haneke a primit titlul de Comandor al Artelor şi Literelor din partea Franţei

Regizorul austriac Michael Haneke, laureat cu Palme d'Or în 2009 pentru pelicula "Panglica albă", a primit titlul de Comandor al Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii Frédéric Mitterrand, la Festivalul de Film de la Cannes, informează allocine.fr.

23 afișări
Imaginea articolului Michael Haneke a primit titlul de Comandor al Artelor şi Literelor din partea Franţei

Michael Haneke a primit titlul de Comandor al Artelor şi Literelor din partea Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La primirea decoraţiei, Michael Haneke a declarat că este "îndrăgostit de Franţa şi de Festivalul de la Cannes", care l-a suţinut încă de la debut şi l-a ajutat să progreseze.

"Palme d'Or este acea distincţie care marchează împlinirea drumului meu artistic şi încoronarea acestei iubiri", a mai spus Haneke.

Michael Haneke este unul dintre cele mai importante nume ale cinematografiei europene. În 2006, el a câştigat premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes, cu pelicula "Ascuns/ Caché". "The White Ribbon" marchează întoarcerea lui Haneke la limba germană, după ce, timp de zece ani, a realizat filme de succes în limba franceză.

Ordinul Artelor şi Literelor este o decoraţie onorifică franceză - instituită în 1957 şi acordată de Ministerul Culturii din Franţa - ce recompensează acele personalităţi care s-au remarcat prin creaţia lor în domeniul artistic sau literar sau prin contribuţia lor la promovarea artei şi literelor în Franţa şi în lume. Decoraţia are trei grade, dintre care cel de Comandor este cel mai înalt, urmat de cele de Ofiţer şi Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici