Mihai Constantinescu: Cornel Fugaru era un om special

Cântăreţul Mihai Constantinescu a declarat pentru MEDIAFAX că muzicianul Cornel Fugaru, care a murit miercuri, din cauza unei grave maladii cronice, era un om special, iar tinereţea sa este legată de numele compozitorului.

333 afișări
Imaginea articolului Mihai Constantinescu: Cornel Fugaru era un om special

Mihai Constantinescu: Cornel Fugaru era un om special (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Regret imens şi speram să nu se întâmple inevitabilul. Îmi pare rău de el ca om şi ca muzician", a spus Constantinescu. "Tinereţea mea a fost legată de grupul Sincron, unde el era lider", şi-a amintit cântăreţul, care a spus că a petrecut clipe minunate cu artistul, în urmă cu doi ani, la Nurnberg. "Mi-am dat seama că este un om special", a spus el. "Le doresc celor care au rămas să treacă uşor peste acest moment şi celor care au trecut de partea cealaltă, multă lumină", a încheiat Mihai Constantinescu.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.

"Astăzi, 13 iulie, la ora 13.50, a încetat din viaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, compozitorul Cornel Fugaru, în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă", a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Valentin Calu.

Cornel Fugaru era internat de joia trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti.

Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi a fost compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici