Mihai Mălaimare şi Petre Străchinaru au deschis conferinţele "La rencontre de Bucarest"

Mihai Mălaimare, preşedintele Comisiei mixte pentru UNESCO, Petre Străchinaru, vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintele Comisiei mixte pentru UNESCO, şi Roger Tropeano, preşedintele Les Rencontres, au deschis, marţi, conferinţele "La rencontre de Bucarest".

31 afișări
Imaginea articolului Mihai Mălaimare şi Petre Străchinaru au deschis conferinţele "La rencontre de Bucarest"

Directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare (Imagine: Mediafax Foto)

În deschidere, Mihai Mălaimare a vorbit despre Teatrul Masca, al cărui director este, amintind de chestiunea implicării artistului în problemele comunităţii.

Comunitatea este principala responsabilitate a artistului, este de părere Mălaimare. "Am încercat să depăşim problemele pentru estetică şi să ne implicăm în problemele comunităţii în care activăm. (...) Putem descoperi, prin teatru, soluţia unicităţii, a elementului care ne poate scoate în evidenţă şi ne poate pune într-un anumit tip de relaţie, care să ajute comunitatea", a declarat Mălaimare, subliniind că arta este, în "jungla imensă care este un oraş", un spaţiu în care se poate trăi cât mai aproape de comunitate.

Pe de altă parte, Mălaimare a ridicat problema investiţiilor în infrastructură de la nivelul autorităţilor locale naţionale, declarând că acestea nu investesc în drumurile judeţene care fac legătura cu monumentele culturale pentru că nu vor "să vină turiştii şi să strice", dar, pe de altă parte, acest lucru dă posibilitate hoţilor să fure din aceste monumente.

"Apoi ne trezim că trebuie să recuperăm brăţările dacice pentru un preţ foarte mare", a concluzionat acesta.

Totodată, vorbind despre Bucureşti, Mălaimare a declarat că este una dintre metropolele europene în creştere. "(Bucureştiul, n.r.) îşi va recăpăta, foarte curând, sunt convins, statutul de Micul Paris", a precizat Mălaimare.

"În interiorul unei comunităţii, cum e un oraş mare, membrii comunităţii simt înstrăinare în această junglă de beton. (...) Am încercat să descopăr care e soluţia acestei probleme (...) şi am ajuns la concluzia că oamenii au nevoie să se întâlnească cu actorul", a precizat Mălaimare.

Citeşte mai multe despre conferinţele "La rencontre de Bucarest".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici