Miliardarul rus Aleksandr Lebedev va achiziţiona Evening Standard

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev este pe punctul de a încheia un acord pentru achiziţionarea Evening Standard, singurul cotidian de seară cu plată din Londra, informează presa britanică.

12 afișări
Imaginea articolului Miliardarul rus Aleksandr Lebedev va achiziţiona Evening Standard

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev va achiziţiona Evening Standard

Omul de afaceri în vârstă de 49 de ani, fost colaborator al KGB-ului din timpul Uniunii Sovietice, va achiziţiona 76% dintre acţiunile publicaţiei londoneze, care se confruntă cu o serie de probleme determinate de scăderea investiţiilor publicitare, potrivit informaţiilor publicate de The Guardian şi BBC.

Un acord urmează să fie semnat, joi, cu responsabilii Daily Mail & General Trust (DMGT) în legătură cu achiziţia pachetului majoritar de acţiuni. Restul de 24% dintre acţiunile titlului vor rămâne în posesia grupului Associated Newspaper, potrivit Guardian.

DMGT a refuzat să facă orice fel de comentarii în legătură cu această achiziţie.

Lebedev, fost deputat al Dumei ruse - Camera Inferioară a Parlamentului rus - , deţine participaţii la banca rusă NRB şi la mai multe companii de asigurări, fiind unul dintre principalii acţionari ai liniilor aeriene ruse Aeroflot. El este şi unul dintre proprietarii publicaţiei liberale ruse Novaïa Gazeta, alături de fostul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov.

Într-un interviu acordat The Guardian, Lebedev a dat asigurări că nu intenţionează să se amestece în politica britanică. "Influenţa mea va fi aproape nulă", a spus el.

Omul de afaceri, a cărui avere este estimată de revista Forbes la 2,5 miliarde de dolari, a recunoscut că nu consideră cumpărarea Evening Standard drept o investiţie rentabilă, ci mai curând "o modalitate de a pierde bani", adăugând că această achiziţie "nu are nimic de-a face cu a câştiga bani. Există alte mijloace pentru a face asta".

Numeroşi oameni de afaceri ruşi sunt rezidenţi sau rezidenţi cu titlu temporar al capitalei britanice, chiar dacă legăturile existente între Londra şi Moscova au înregistrat o degradare accentuată după otrăvirea fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, în noiembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici