Ministerul Culturii caută manager pentru Biblioteca Naţională a României

Ministerul Culturii (MC) organizează un concurs de management pentru Biblioteca Naţională a României, data limită pentru depunerea planurilor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi fiind 17 iunie, se arată pe site-ul MC.

291 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii caută manager pentru Biblioteca Naţională a României

Ministerul Culturii caută manager pentru Biblioteca Naţională a României

În prezent, Biblioteca Naţională a României este condusă de directorul general Elena Tîrziman, care şi-a început mandatul în 2007, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei culturale.

Ministerul Culturii a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial, că va organiza, la sediul său din Bucureşti, concursul pentru desemnarea noului manager al Bibliotecii Naţionale a României, în condiţiile în care mandatul Elenei Tîrziman expiră.

Concursul va fi organizat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modifcările şi completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 1301/ 2009 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, Modelului-cadru al caietului de obiective, Modelului-cadru al raportului de activitate, precum şi modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru instituţiile publice de cultură.

Condiţiile de participare la concursul de management sunt următoarele: candidatul trebuie să aibă cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene şi domiciliul în România, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental de ierarhizare, să aibă vechime în specialitatea studiilor de minimum cinci ani şi experienţă în management de minimum trei ani sau pregătire în management. De asemenea, este important ca cel care candidează pentru funcţia de manager al Bibliotecii Naţionale a României să aibă studii postuniversitare de biblioteconomie sau cursuri de biblioteconomie, să nu-i fi încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii 4 ani, să nu fi suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează, să nu deţină o funcţie de conducere la o altă instituţie din România, nu a împlinit vârsta legală pentru pensionarea pentru limită de vârstă şi cunoaşte limba română, scris şi vorbit.

Astfel, în perioada 18 iunie - 19 iunie, se va face selecţia dosarelor, între 20 iunie şi 30 iunie se vor analiza planurile de management (prima etapă), iar, între 1 iulie şi 4 iulie, se vor susţine planurile de management în cadrul interviului (a doua etapă).

Dosarele de concurs şi planurile de management se depun la sediul Ministerului Culturii, până pe 17 iunie, ora 16.00.

Regulamentul concursului şi caietul de obiective se pot obţine de la sediul Ministerului Culturii sau de la sediul Bibliotecii Naţionale a României, dar se pot descărca şi de pe pagina oficială de internet a Ministerului Culturii, www.cultura.ro.

Biblioteca Naţională a României are ca misiune identificarea, dezvoltarea, organizarea, conservarea, cercetarea, comunicarea şi punerea în valoare a patrimoniului documentar naţional, precum şi a fondului Românica, ce reuneşte documente apărute în străinătate, referitoare la România şi la poporul român, publicaţii ale autorilor români apărute în străinătate în orice limbă, publicaţii în limba română ale autorilor străini apărute în străinătate, se arată pe site-ul instituţiei. De asemenea, Biblioteca Naţională a României organizează Depozitul Legal, principală sursă documentară în ceea ce priveşte cunoaşterea culturii şi civilizaţiei româneşti şi asigură accesul liber la colecţiile sale - parte esenţială a memoriei poporului român - atât generaţiei de azi, cât şi celor viitoare, în scop de educare, cercetare, studiu şi informare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici