MISIUNE ISPITITOARE, un spectacol de Liana Ceterchi

Adaptare după corespondenţa perechii regale: Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Vol. I (1869-1888) şi Vol. II (1889-1913), editura Humanitas Traducere: Silvia Irina Zimmermann şi Romaniţa Constantinescu

344 afișări
Imaginea articolului MISIUNE ISPITITOARE, un spectacol de Liana Ceterchi

,,La 180 de ani de la naşterea Reginei Elisabeta I, cunoscută şi sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, ne-am luat îngăduinţa de a aduce în luminile rampei viaţa celei care a fost atât prima regină a României, cât şi inegalabila parteneră de viaţă şi strădanie a lui Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României.

Aducem în luminile rampei pe celebra Carmen Sylva, care a legănat copilăria multora dintre noi, cu poveştile sale, şi cea care a lăsat o vastă operă literară: de la poezie, la opere dramatice, romane epistolare, jurnale, memorii şi nuvele. Pe celebra Carmen Sylva care a făcut cunoscută lumii occidentale, poezia populară românească, prin traducerile ei şi a fost în acelaşi timp muză şi mecena pentru mulţi artişti printre care: Nicolae Grigorescu, Dimitrie Gh. Dinicu, I.L. Caragiale, Elena Văcărescu, Vasile Alecsandri şi nu în ultimul rând a lui George Enescu, copilul ei de suflet, care a mărturisit despre ea că era ,,o nedezminţită întruchipare a bunătăţii.”

O aducem în luminile rampei pe celebra Elisabeta I, ,,mama răniţilor” din timpul Războiului de neatârnare 1877, pe celebra Elisabeta I, prima regina care a făcut fotografie publicitară, cea care a fondat oraşul Orbilor/Vatra Luminoasă, şi care nu a pregetat niciun moment în a-şi dărui gândurile şi inima treburilor ţării în ,,Misiunea ispititoare” pe care bunul Dumnezeu i-a încredinţat-o pentru România." 

(Liana Ceterchi, regizor)

Link spectacol: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091360809020

 

Distribuţie: Liana Ceterchi, Teodora Toader

Asistentă regie si sunet: Teodora Toader

Asistenţă video: Maria Scarlat Maliţa

 

SPECTACOL PRODUS DE ASOCIAŢIA FEMEILOR DIN TEATRU „IF…/DACĂ...PENTRU FEMEI”

 

Luni 8 mai, ora 18, Cercul Militar Naţional

Sala Eusebiu Ştefănescu

(Accesul se face prin Bd. Elisabeta).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici