"Moartea domnului Lăzărescu", proiectat la Berlin

Filmele "Moartea domnului Lăzărescu" şi "Un cartuş de kent şi un pachet de cafea", în regia lui Cristi Puiu, vor fi proiectate, pe 30 aprilie, la Berlin, în cadrul programului "Filme româneşti de ieri şi de azi", derulat de Institutul Cultural Român (ICR) de la Berlin.

102 afișări
Imaginea articolului "Moartea domnului Lăzărescu", proiectat la Berlin

Regizorul Cristi Puiu (Imagine: Mediafax Foto)

Lungmetrajul "Moartea domnului Lăzărescu" a fost prezentat pentru prima dată la Cannes, în mai 2005, unde a primit premiul secţiunii Un certain regard. Filmul a circulat la o mulţime de festivaluri internaţionale, câştigând peste 30 de trofee.

Scurtmetrajul "Un cartuş de kent şi un pachet de cafea" a primit premiul Ursul de Aur pentru scurtmetraj, la Berlinală, în 2004.

Ciclul "Filme româneşti de ieri şi de azi", organizat de Institutul Cultural Român Berlin aduce, în faţa publicului berlinez, tineri cineaşti şi actori români, distinşi cu premii la festivalurile de film, dar şi filme-reper ale cinematografiei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici