Modificarea legislaţiei din cinematografie, contestată

Producători şi exploatanţi de cinematografe protestează într-o scrisoare deschisă adresată premierului şi ministrului Culturii faţă de unele prevederi din noul proiect de modificare a Ordonanţei privind cinematografia şi faţă de "lipsa de transparenţă" a Ministerului Culturii în elaborarea actului.

1 afișare
Imaginea articolului Modificarea legislaţiei din cinematografie, contestată

Modificarea legislaţiei din cinematografie, contestată

"Protestăm faţă de câteva prevederi care, dacă sunt aprobate, vor aduce grave prejudicii cinematografiei", se arată în scrisoarea semnată de Ioan Cărmăzan, vicepreşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, Adrian Popovici, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Film şi Teatru, şi Ion Ionescu, preşedintele Asociaţiei Exploatanţilor din România.

Semnatarii contestă trecerea numirii comisiilor de selecţie şi de contestaţie la concursul de proiecte cinematografice din responsabilitatea ministrului Culturii şi Cultelor în cea a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Totodată, semnatarii scrisorii consideră că transformarea RADEF Româniafilm în societate comercială şi privatizarea de către AVAS a sălilor de cinema "riscă să transforme privatizarea cinematografelor într-o mare afacere imobiliară, în detrimentul difuzării filmelor româneşti realizate cu finanţare din Fondul cinematografic".

Asociaţia Română de Film şi Teatru şi Asociaţia Exploatanţilor din România spun că au solicitat fără succes ministrului Culturii să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectului de modificare a Ordonanţei privind cinematografia.

Proiectul care a fost postat pe site-ul www.cultura-net.ro pe 26 iulie ar urma să modifice din nou legislaţia în domeniul cinemtografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici