Monica Bârlădeanu, în juriul TIFF 2010

Fondatoarea festivalului Crossing Europe de la Linz, Christine Dollhofer, jurnalistul Martin Blaney, actriţa Monica Bârlădeanu şi directorul artistic al Festivalului de Film Tribeca, Geoffrey Gilmore, se află în juriul ediţiei din acest an a TIFF, care va avea loc, între 28 mai şi 6 iunie, la Cluj.

549 afișări
Imaginea articolului Monica Bârlădeanu, în juriul TIFF 2010

Monica Bârlădeanu, în juriul TIFF 2010 (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ediţia din acest an va avea un juriu de excepţie, alcătuit din personalităţi şi vedete ale cinematografiei româneşti şi internaţionale.

Geoffrey Gilmore este unul dintre cei mai activi promotori ai industriei de film independent din Statele Unite ale Americii, având o contribuţie semnificativă şi la dezvoltarea Festivalului de Film Sundance, al cărui director a fost, începând din 1990 şi până în anul 2009, când a devenit responsabil cu strategii creative de dezvoltare a brandului Tribeca Enterprises. Timp de 14 ani, Gilmore a fost director al UCLA Film & Television Archive, precum şi lector la Departamentul de Film şi Televizune de la UCLA, susţinând cursuri despre producţia de film independent în întreaga lume.

Monica Bârlădeanu este model, prezentatoare TV şi actriţă, iar cariera ei include apariţii în producţii internaţionale, precum serialul american de succes "Lost" sau comedia "Buds for Life", şi roluri în filme româneşti, precum "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu. Recent, Monica Bârlădeanu a fost protagonista filmului "Francesca", debutul regizoral al lui Bobby Păunescu, rol care i-a adus o nominalizare la premiile Gopo 2010, la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol principal".

O altă personalitate care va face parte din juriul TIFF 2010 este Christine Dollhofer, un nume sonor din industria de film austriacă, cu un aport semnificativ la dezvoltarea cinematografiei europene. Între 1997 şi 2004, Dollhofer a fost director artistic al Festivalului de Film Austriac Diagonale, oferind publicului filme originale, impresionante şi surprinzătoare, selecţionate din întreaga Europa. În 2004, el a pus bazele Festivalului de Film de la Linz - Crossing Europe Film Festival, devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din regiune.

Celor trei personalităţi li se adaugă Martin Blaney, un renumit jurnalist de la publicaţia Screen International. Martin Blaney este o figură nelipsită în cadrul festivalurilor de film din întreaga lume, în calitate de moderator de seminarii sau mese rotunde, un excelent şi extrem de activ promotor al filmelor şi cineaştilor de valoare.

Juriul TIFF 2010 va desemna câştigătorii celei de-a noua ediţii a festivalului, în urma vizionării celor doisprezece filme incluse în competiţia TIFF, selecţionate de Mihai Chirilov, directorul artistic al evenimentului.

Selecţia competiţiei TIFF 2010 va fi anunţată pe 30 aprilie. Pe lângă Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, juriul TIFF va acorda premiul pentru regie, cel pentru imagine şi cel pentru cea mai bună interpretare.

Ediţia a noua a TIFF va avea loc în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici