Moş Nicolae, aşteptat de copii cu daruri, pe 6 decembrie. Legenda Sfântului Nicolae, povestită de mitropolitul Banatului

  • Sfântul Nicolae, episcop de Myra, a fost recunoscut ca sfânt în secolul al XVI-lea
  • Conform legendei, este salvatorul fetelor, pe care le ajută să îşi păstreze inocenţa
  • În prezent, Moş Nicolae întruchipează bunătatea, credinţa şi generozitatea
840 afișări
Imaginea articolului Moş Nicolae, aşteptat de copii cu daruri, pe 6 decembrie. Legenda Sfântului Nicolae, povestită de mitropolitul Banatului

Ai auzit tot felul de legende despre Sfântul Nicolae. Ba că şi-a donat averea, săracilor. Ba că era foarte credincios. Ai mai auzit şi că e ocrotitorul copiilor. Dar ştii ce îl face actual şi în zilele noastre ? Ţi-o spune mitropolitul Banatului. 

„Era un părinte, un tată, care rămăsese în casă cu trei fete. Sărăcia l-ar fi împins ca aceste fete să ajungă în locuri nu prea bune din punct de vedere moral. Practic, ar fi devenit copii ai străzii şi ai exploatării de tot felul. În zilele noastre îi spunem trafic de persoane. Sfântul Nicolae le-a salvat. Noaptea, arunca pungi cu bani în gospodăria tatălui. Bărbatul a scăpat de sărăcie şi nu a mai fost nevoit să îşi exploateze fetele”, povesteşte ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Nu ar trebui să luăm şi astăzi exemplul Sfântului Nicolae de a ajuta părinţii cu copii ? Câte fete, românce de-ale noastre, nu duc o viaţă extraordinar de grea, într-o adevărată sclavie, în străinătate ? Pe vremea lui, Sfântul Nicolae cunoştea copiii în dificultate. Şi ajuta îl ajuta pe fiecare în parte. Să îşi recapete inocenţa.

Pentru că, nu-i aşa? Candoarea şi zâmbetul unui copil sunt viitorul. Încet, încet, Sfântul Nicolae a ajuns Moş Nicolae. Iar faptele bune s-au transformat în daruri. Daruri care acum sunt ceva obişnuit. Dar în copilăria părinţilor şi bunicilor noştri, Moşul ajungea cu greu, sau deloc.

ÎPS Ioan Selejan poate confirma. „Nu-mi aduc aminte să fi fost vreodată, pentru că m-am născut într-o familie de oameni săraci, şi m-am bucurat dacă de Sfântul Nicolae am avut o bucată de pâine pe masă”.

Să fii copil de Moş Nicolae înseamnă mai mult decât a primi. E chiar un dar.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici