Muntean, despre selecţia la Cannes: Este o dovadă că se întâmplă lucruri bune în cinema-ul românesc

Regizorul Radu Muntean a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte mulţumit de selectarea filmului său "Marţi, după Crăciun" în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (12 - 23 mai), apreciind că acest fapt arată că "se întâmplă lucruri bune în cinematografia românească".

117 afișări
Imaginea articolului Muntean, despre selecţia la Cannes: Este o dovadă că se întâmplă lucruri bune în cinema-ul românesc

Muntean, despre selecţia la Cannes: Este o dovadă că se întâmplă lucruri bune în cinema-ul românesc (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Lungmetrajul "Marţi, după Crăciun" rulează, în secţiunea Un Certain Regard, alături de cel mai nou film al lui Cristi Puiu, "Aurora".

"Sunt foarte mulţumit şi de-abia aştept", a spus Muntean.

"Marţi, după Crăciun" este povestea unui bărbat care iubeşte două femei. Din distribuţia filmului fac parte Maria Popistaşu şi Mimi Brănescu.

Filmul a obţinut un credit de 1.366.300 de lei (aproximativ 318.000 euro), în urma concursului de proiecte organizat de CNC în 2008.

Primul lungmetraj regizat de Radu Muntean a fost "Furia" (2002), urmat de "Hârtia va fi albastră" (2006) - nominalizat la Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007, şi recompensat cu un premiu special la Cottbus Film Festival of Young East European Cinema - şi de "Boogie" (2008), recompensat, anul trecut, cu patru premii Gopo, pentru regie, roluri principale (Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca) şi rol secundar masculin (Mimi Brănescu). "Boogie" a avut premiera mondială tot la Cannes, în secţiunea Quinzainne des Realisateurs.

Filmele lui Puiu şi Muntean vor rula în secţiunea Un Certain Regard, printre altele, alături de "Angelica", filmul lui Manuel de Oliveira şi de lungmetrajul "Les Amours Imaginaires", de Xavier Dolan.

Regizoarea Claire Denis este preşedinta juriului secţiunii Un Certain Regard.

Anul trecut, regizorul Corneliu Porumboiu a obţinut două trofee la secţiunea Un Certain Regard, cu filmul "Poliţist, adjectiv": FIPRESCI şi premiul juriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici