Musicalul "We Will Rock You", inspirat din piesele trupei Queen, va avea ultima reprezentaţie în mai

Musicalul "We Will Rock You", inspirat din piesele trupei Queen, se va încheia la sfârşitul lunii mai, după 12 ani şi 4.600 de reprezentaţii pe scena unui teatru din Londra, au anunţat marţi organizatorii acestui spectacol.

297 afișări
Imaginea articolului Musicalul "We Will Rock You", inspirat din piesele trupei Queen, va avea ultima reprezentaţie în mai

Musicalul "We Will Rock You", inspirat din piesele trupei Queen, va avea ultima reprezentaţie în mai

Peste 6,5 milioane de spectatori au asistat la acest show pus în scenă la Teatrul Dominion de pe West End, cartierul teatrelor din Londra, în faţa căruia a fost amplasată o statuie a legendarului Freddie Mercury, solistul trupei Queen, decedat în 1991 din cauza SIDA.

Creat de doi dintre membrii supravieţuitori ai trupei Queen, Brian May şi Roger Taylor, în colaborare cu dramaturgul Ben Elton, acest musical prezintă istoria unui grup de rebeli care luptă pentru reînvierea muzicii rock într-un viitor globalizat, în care uniformitatea domneşte, iar instrumentele muzicale sunt prohibite.

Musicalul "We Will Rock You" ocupă locul al 10-lea într-un top al longevităţii spectacolelor de pe West End, dominat de producţia "Les Misérables" (care se joacă de 28 de ani), potrivit Societăţii londoneze a teatrului, care reuneşte profesioniştii din acest sector.

"Ne pare rău să părăsim această mare şi talentată familie. Însă într-o bună zi, «We Will Rock You» va reveni în oraşul lui natal", a promis chitaristul Brian May pe site-ul său.

Directorul acelui teatru, David Pearson, a precizat că sala va fi restaurată pentru a primi o nouă producţie în 2015.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă.

Viaţa fără Mercury a fost dură pentru colegii săi din trupa Queen, care au încercat în van să taie cordonul ombilical. Brian May şi toboşarul Roger Taylor au învăţat, însă, în cele din urmă, să administreze această moştenire muzicală, fără basistul John Deacon, care a decis să-şi întrerupă cariera.

În 2005, ei au decis să se reunească şi să cânte împreună cu Paul Rodgers, fost membru al trupei Free, dar sub o titulatură puţin diferită - "Queen + Paul Rodgers".

Acest proiect muzical a avut ca rezultat un nou album, lansat în 2008, "The Cosmos Rocks", urmat de un lung turneu european. Însă, în cele din urmă, Rodgers şi-a reluat cariera solo.

La concertele lor au participat sute de mii de spectatori - de exemplu, în Ucraina au fost 350.000 -, semn că Freddie Mercury şi trupa sa ocupă încă un loc particular în universul rock.

Una din cele mai de succes trupe, cu vânzări de peste 150 de milioane de discuri, Queen a fost inclusă în 2001 în Rock and Roll Hall of Fame, iar în octombrie 2002, a primit propria stea pe celebrul bulevard din Hollywood, Walk of Fame, alături de Beatles, fiind singurele două formaţii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici