Muzicianul de jazz Billy Taylor a murit

Muzicianul de jazz Billy Taylor a murit la vârsta de 89 de ani, la New York, în urma unui infarct. Reprezentanţii Kennedy Center din Washington DC, instituţie al cărei director al departamentului de jazz a fost Taylor, din 1994, l-au numit pe acesta "un mare om de stat şi ambasador al jazz-ului în lume".

38 afișări

"Suntem recunoscători pentru devotamentul şi prietenia domnului Taylor", a spus Darrell Ayers, vicepreşedinte al departamentului de jazz al Kennedy Center.

Taylor s-a născut în Greenville, Carolina de Nord, în 1921 şi s-a remarcat în cluburile din New York, unde a cântat jazz cu mari muzicieni precum Ben Webster, Miles Davis, Charlie Parker, Billie Holiday şi Ella Fitzgerald.

Artistul a început să cânte profesionist în 1944 şi, ca lider al unui trio, Taylor a compus peste 300 de cântece. Cântecul său "I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free" a devenit un imn al mişcării pentru drepturile civile din Statele Unite ale Americii. Taylor a realizat programe de jazz la radio şi a predat acest stil muzical de fiecare dată când a avut ocazia. A susţinut seminarii la Yale University şi la University of Massachusetts-Amherst, la ultima universitate luându-şi doctoratul.

Taylor locuia în Riverdale, New York şi era căsătorit cu Theodora. Fiul său, Duane, a murit în 1988.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici