"Napoleon iese, urmărit de iepuri", mimă englezească la Bucureşti

Spectacolul "Napoleon iese, urmărit de iepuri", al artistei britanice Nola Rae, fondatoarea London Mime Theater, a fost prezentat, sâmbătă seara, în faţa unui public de aproximativ 70 de persoane, la Teatrul Masca, în cadrul primei zile a Festivalul Naţional de Teatru, ce se desfăşoară la Bucureşti.

3 afișări

Artista Nola Rae, mim care a studiat alături de celebrul Marcel Marceau la Paris, a pus în scenă la Masca spectacolul său solo "Napoleon iese, urmărit de iepuri" / "Exit Napoleon Pursued By Rabbits", inspirat din clasicul film al lui Charlie Chaplin - "The Great Dictator".

Spectacolul britanicei, regizat de nu mai puţin celebrul John Mowat, spune povestea tragi-comică a unui bucătar de armată care, în mod întâmplător, atinge puteri abolute prin intermediul faimoasei pălării a lui Napoleon.

Primul cadrul al piesei îl prezintă pe bucatar clătinându-se prin noroi. Singur şi abandonat, el nu ştie încotro merge. În faţa ochilor îi apare un cort miliar unde poposeşte pentru a se feri de frigul nopţii. Aici scotoceşte printre lucruri şi intra într-un nou rol - cel de dictator, interpretat însă cu un şarm deosebit. De aici, spectacolul urmăreşte traseul clovnului pe o cale bătătorită, de la putere absolută la inevitabilul dezastru, presărat cu numeroase trimiteri către despoţi care au făcut istorie.

Nola este unul dintre cei mai renumiţi mimi ai Marii Britanii, câştigătoare a premiului Charlie Rivel, ea bucurându-se de o reputaţie internaţională. Cu o experienţă de peste 30 de ani de mimă, teatru de păpuşi şi dans, ea a reuşit să smulgă râsete şi aplauze publicului prezent la Masca. Stilul său se adresează unui public larg, având puterea de a transforma tragedii celebre în spectacole comice de excepţie.

Odată cu spectacolul său, teatrul a inaugurat seria de evenimente "Măşti europene la... Masca", Nola urmând să mai susţină un workshop. De asemenea, spectacolul "Napoleon iese, urmărit de iepuri", va mai fi prezentat publicului bucureştean duminică seara, tot la Teatrul Masca, începând cu ora ora 21.00.

Deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Teatru (2-15 noiembrie) a avut loc sâmbătă seară, la Teatrul Naţional Bucureşti, cu spectacolul "Filosofii", al celebrului coregraf francez Josef Nadj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici