Narcis Iustin Ianău va interpreta un rol într-un spectacol german de operă

Contratenorul Narcis Iustin Ianău, finalist al competiţiei "Românii au talent", a fost selectat să interpreteze un rol într-o nouă producţie germană de operă - "Wonder Wood" -, ce va avea premiera mondială peste nouă luni, au anunţat compozitorul şi producătorul spectacolului, luni la Bucureşti.

684 afișări
Imaginea articolului Narcis Iustin Ianău va interpreta un rol într-un spectacol german de operă

Narcis Iustin Ianău va interpreta un rol într-un spectacol german de operă (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Duminică şi luni a avut loc la Bucureşti primul casting pentru această producţie, în prezenţa compozitorului operei, Jurgen Doetsch, şi a autorului libretului şi producătorului Ali Namdar, la invitaţia prinţului Paul şi a prinţesei Lia.

Circa 10 artişti români ai scenei lirice s-au prezentat la audiţii, dintre care a fost selectat, în această primă etapă, Narcis Iustin Ianău, a declarat prinţesa Lia într-o conferinţă de presă ce a avut loc luni în Capitală, după finalul audiţiilor.

Premiera mondială a operei "Wonder Wood" va avea loc după o perioadă de 9 - 12 luni, prinţul Paul şi prinţesa Lia dorind ca acest lucru să se întâmple în România. Prinţesa a remarcat că operele noi sunt foarte rare, din cauza cheltuielilor şi efortului uriaş pe care le implică.

Opera "Wonder Wood" este o fabulă, având ca personaje animale. "Este o muzică frumoasă, agreabilă, creată nu numai pentru a impresiona muzicienii, ci şi pentru a distra publicul", a spus producătorul Ali Namdar, în cadrul conferinţei de presă.

"Este o premieră mondială, toată lumea operei îşi va îndrepta atenţia către această premieră. Totul trebuie pregătit foarte meticulos, aşa că sunt multe întrebări fără răspuns deocamdată. Acum cunosc posibilităţile muzicale din România, dar nu şi pe cele de producţie", a declarat pentru MEDIAFAX producătorul Ali Namdar, precizând că nu a stabilit încă unde va avea loc premiera operei "Wonder Wood".

Noi audiţii pentru această operă vor avea loc, de la toamnă, tot în România.

"Ne concentrăm asupra României şi cred că vom găsi tot talentul de care avem nevoie aici, pentru toată distribuţia. Cred că putem face asta", a mai spus producătorul pentru MEDIAFAX.

La conferinţa de presă de luni, au mai fost invitaţi alţi trei artişti care s-au prezentat la audiţii: tenorul Florin Iacob Ormenişan, mezzosoprana Hortensia Forray şi pianistul Vlad Baciu. Aceştia, ca şi Narcis Iustin Ianău, au susţinut mini-recitaluri pentru cei prezenţi.

Prinţesa Lia a mai remarcat în cadrul conferinţei că artiştii participanţi la audiţii s-au ajutat între ei şi au dat dovadă de generozitate, în condiţiile în care lumea showbizului este foarte competitivă.

Ea a subliniat că prima audiţie a avut loc în România, astfel că românii au avut prima şansă să joace în noua operă. "Am convins producătorul şi compozitorul să aibă încredere în pasiunea noastră şi că românii au talent", a declarat prinţesa.

Compozitorul german Jurgen Doetsch semnează aproximativ 80 de producţii şi 350 de aranjamente muzicale. A fondat Orchestra Sforzato, Orchestra Simfonică Resenheim şi Corul Inntal şi a primit o serie de distincţii, printre care premiul Euregio.

Libretistul şi producătorul Ali Namdar s-a născut în Iran, dar a studiat în Elveţia şi SUA. Şi-a luat licenţa şi masteratul în psihologie, iar în 1984 a scris prima sa poveste ilustrată - "Arana", publicată în Germania. Opera "Wonder Wood/ Wunderwald", pe care a creat-o împreună cu Jurgen Doetsch, este prima sa creaţie pentru scena de operă.

Narcis Iustin Ianău, în vârstă de 17 ani, a fost marea revelaţie a primului sezon al emisiunii "Românii au talent" de la Pro TV. El a reuşit să se claseze pe locul al doilea în finala "Românii au talent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici