"Nasul" de Gogol şi o nouă montare a lui Vlad Massaci, la Teatrul Act

Spectacolul "Nasul" de N.V. Gogol, în regia lui Alexandru Dabija, se va juca, marţi şi miercuri, în premieră în Bucureşti, la Teatrul Act, iar "Ziua de apoi", o nouă montare de Vlad Massaci după un text de Neil LaBute, va fi prezentat, în avanpremieră, pe 10 şi 11 aprilie, informează teatrul.

146 afișări
Imaginea articolului "Nasul" de Gogol şi o nouă montare a lui Vlad Massaci, la Teatrul Act

Imagine din spectacolul "Nasul" de Gogol, în regia lui Alexandru Dabija

În "Nasul", lumea lui Gogol devine o aventură a artei spectacolului. Montarea se bazează pe o nuvelă scrisă în perioada 1835-1836, în care un nas se desprinde de faţa proprietarului şi îşi dezvoltă o viaţă pe cont propriu în Sankt Petersburg.

Spectacolul, cu Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu în distribuţie, este o producţie a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi a avut premiera naţională, în martie 2007, în cadrul programului "Sibiu-Capitală Culturală Europeană".

Muzica spectacolului este semnată de Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu, iar scenografia, multimedia şi montajul video îi aparţin lui Andu Dumitrescu.

"Ziua de Apoi/ The Mercy Seat", în regia lui Vlad Massaci, este al treilea text al dramaturgului american Neil LaBute care se joacă la Teatrul Act, după premierele "Bash. O trilogie contemporană" (2003) şi "The Shape of things/ Forma lucrurilor" (2004).

Din distribuţia spectacolului fac parte Mihaela Sîrbu şi Constantin Diţă. Scenografia este semnată de Andu Dumitrescu.

Scrisă în 2002, piesa a fost unul dintre primele răspunsuri ale dramaturgiei americane ca urmare a evenimentelor din 11 septembrie 2001, fiind inspirată din fapte reale. Un bărbat care lucra în una din clădirile World Trade Center supravieţuieşte pentru că în dimineaţa atacurilor teroriste se află în locuinţa amantei sale. Spectacolul a avut premiera în decembrie 2002, avându-i în distribuţie pe Liev Schreiber şi Sigourney Weaver.

Spectacolul, o producţie a Teatrului Fără Frontiere, în colaborare cu Teatrul Act şi ArCuB, se va juca în avanpremieră, în 10 şi 11 aprilie, la Teatrul Act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici