NBC Universal investeşte 200 de milioane de dolari în compania care deţine site-ul The Verge

Compania americană de media NBCUniversal a decis să investească o sumă de 200 de milioane de dolari în compania digitală Vox Media, care deţine, printre altele, site-ul de ştiri The Verge, potrivit bloomberg.com.

57 afișări
Imaginea articolului NBC Universal investeşte 200 de milioane de dolari în compania care deţine site-ul The Verge

NBC Universal (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

În urma investiţiei făcute de NBCUniversal, care este divizia de televiziune şi film a Comcast Corporation, valoarea companiei americane de media online Vox a crescut la un miliard de dolari, potrivit unei persoane apropiate tranzacţiei, citată de bloomberg.com.

NBCUniversal a refuzat să comenteze termenii care au stat la baza înţelegerii încheiate cu Vox Media.

"Vox Media are un portofoliu grozav de branduri premium digitale care atrag un public larg", a declarat, miercuri, Steve Burke, chief executive officer (CEO) al NBCUniversal.

În urma acestei investiţii, NBCUniversal şi Vox plănuiesc să colaboreze pentru crearea de conţinut, dar şi în domeniul tehnologic şi în zona de publicitate, potrivit celor două companii.

De asemenea, această operaţiune face parte din efortul companiei NBCU de a se dezvolta în zona digitală, pentru a atrage noi audienţe.

Corporaţia Comcast, care are sediul central în Philadelphia, este cel mai mare furnizor de televiziune prin cablu din SUA.

Pe de altă parte, Vox Media are sedii în Washington şi New York şi, prin intermediul brandurilor sale, distribuie conţinut pentru aproximativ 170 de milioane de persoane tinere, la nivel mondial, potrivit propriului site.

Vox Media deţine opt site-uri cu profiluri diferite: The Verge (cu accent pe tehnologie şi cultură), Vox.com (site de ştiri), SB Nation (sport), Polygon (jocuri), Eater (gastronomie şi viaţă de noapte), Racked (cumpărături, frumuseţe şi modă), Curbed (tranzacţii imobiliare, arhitectură etc.) şi Re/code (business-ul tehnologic).

Pe de altă parte, NBCUniversal plănuieşte să investească o sumă de 250 de milioane de dolari şi în site-ul american de ştiri şi divertisment BuzzFeed, această tranzacţie urmând să crească valoarea platformei online la 1,5 miliarde de dolari, după cum relata recent recode.net.

Universal Networks International, divizia globală de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment din lume. Portofoliul său include brandurile Universal Channel, Syfy, E! Entertainment Television, 13th Street, DIVA, Studio Universal, Telemundo, The Style Network şi Golf Channel. Universal Networks International reprezintă şi televiziunea Movies 24 în Marea Britanie. De asemenea, NBCUniversal News Group operează televiziunile CNBC şi NBC News la nivel internaţional.

Universal Networks International este parte a NBCUniversal, o divizie a Comcast Corporation.

Universal Networks International este prezentă şi pe piaţa audiovizualului din România, prin intermediul televiziunilor Diva şi E! Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici