Neil Young vrea să îi fie eliminată muzica de pe Spotify. Ce motive are artistul

„Pot avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii”, scrie muzicianul într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul său web şi adresată managerilor săi.

970 afișări
Imaginea articolului Neil Young vrea să îi fie eliminată muzica de pe Spotify. Ce motive are artistul

Sursa foto: Mediafax Foto/AFP

Neil Young a cerut să-i fie eliminată muzica de pe Spotify din cauza emisiunii „The Joe Rogan Experience”, cel mai ascultat podcast în momentul de faţă de pe platforma de streaming. 
 
Într-o scrisoare deschisă adresată managerului şi casei sale de discuri, scrisoare ce a fost postată pe site-ul său web şi, ulterior, eliminată, Young a scris: „Fac asta pentru că Spotify răspândeşte informaţii false despre vaccinuri”.
 
Artistul a precizat că a luat această decizie în urma popularităţii podcast-ului „The Joe Rogan Experience”, unul dintre cele mai ascultate podcast-uri din lume la care Spotify are drepturi exclusive în urma unui contract de 100 de milioare de dolari. 
 
„Cu aproximativ 11 milioane de ascultători per episod, JRE, care este găzduit exclusiv pe Spotify, este cel mai mare podcast din lume şi are o influenţă extraordinară. Spotify are responsabilitatea de a atenua răspândirea dezinformării pe platforma sa, deşi compania nu are în prezent o politică de dezinformare”, a scris el, adăugând: „Vreau să-i anunţaţi imediat pe cei de la Spotify că, începând de azi, vreau toată muzica mea de pe platforma lor... Ei poate avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii", notează The Guardian.
 
Unii oficiali de sănătate publică au cerut, de asemenea, luna trecută, ca Spotify să ia măsuri împotriva lui Rogan, acuzând popularul podcast că deţine un „istoric referitor la difuzarea de informaţii greşite, în special în ceea ce priveşte pandemia COVID-19”.
 
Reprezentanţii artistului nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii. În momentul scrierii acestui articol, opera muzicianului rămâne accesibilă pe Spotify.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici