Netflix a obţinut drepturile mondiale de difuzare a unui serial TV despre originile lui Batman

Platforma online americană Netflix a obţinut drepturile mondiale exclusive de difuzare a unui serial TV, intitulat "Gotham", care prezintă originile personajului Batman, un supererou din universul benzilor desenate, informează AFP.

283 afișări
Imaginea articolului Netflix a obţinut drepturile mondiale de difuzare a unui serial TV despre originile lui Batman

Netflix a obţinut drepturile mondiale de difuzare a unui serial TV despre originile lui Batman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Fiecare sezon al serialului va fi disponibil pentru abonaţii Netflix începând din 2015, după difuzarea sa televizată", precizează un comunicat comun dat publicităţii de Netflix şi studiourile Warner Bros.

Acordul este valabil pentru toate ţările în care platforma Netflix este deja prezentă, dar şi pentru "alte teritorii selecţionate", care nu au fost însă precizate.

Un purtător de cuvânt al platformei online a confirmat pentru AFP că acordul este valabil şi pentru şase state europene, inclusiv Franţa, în care Netflix va fi lansată în această lună.

Acţiunea din serialul "Gotham", al cărui prim sezon va debuta pe 22 septembrie, pe postul american Fox, se petrece în Gotham City, în perioada în care are loc întâlnirea dintre tânărul ofiţer de poliţie James Gordon şi viitorul Batman, Bruce Wayne, care tocmai a rămas orfan.

"Serialul va prezenta ascensiunea lui Gordon, tânăr debutant într-un comisariat de poliţie, în timp ce acesta face cunoştinţă cu diversele niveluri de corupţie care guvernează în secret celebrul Gotham City", afirmă acelaşi comunicat.

Netflix a produs deja propriile seriale, difuzate online, precum "House of Cards" şi "Orange is the new black", dar este pentru prima dată când cumpără drepturile exclusive asupra unui serial TV înainte de difuzarea acestuia.

"Povestea originii lui Batman generează în mod cert un interes masiv în lume şi, deci, este perfect logic să creăm un nou model de distribuţie, în colaborare cu Warner Bros., pentru a distribui serialul", a explicat în acel comunicat Ted Sarandos, directorul de conţinuturi al platformei Netflix, care consideră că "Gotham" reprezintă "cel mai aşteptat serial nou din această toamnă".

Concurentul Netflix din domeniul video online din Statele Unite, Amazon, a încheiat deja în trecut acorduri de difuzare online pentru două seriale SF difuzate de postul american CBS - "Under the Dome", vara trecută, şi "Extant", în care personajul principal este jucat de Halle Berry, în acest an. Episoadele acestor seriale sunt difuzate în Statele Unite pe serviciul grupului Amazon pe bază de abonament, Prime, pe măsură ce acestea sunt prezentate pe posturile TV, cu un decalaj de doar câteva zile.

Netflix s-a lansat ca serviciu de streaming video (vizionare în direct pe internet) în 2007, în Statele Unite. Platforma a cunoscut o creştere explozivă în ultimii ani şi a devenit unul dintre cele mai importante site-uri de conţinuturi video online din lume.

Netflix avea la sfârşitul lunii iunie peste 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de ţări şi a anunţat că se va lansa în luna septembrie în Franţa, Elveţia, Belgia, Germania, Austria şi Luxemburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici