New York Times ar putea introduce abonament pentru ediţia sa online

Cotidianul american New York Times, care se confruntă cu importante dificultăţi financiare, a anunţat, joi, că ia în calcul posibilitatea introducerii unui abonament pentru accesarea ediţiei sale online.

38 afișări
Imaginea articolului New York Times ar putea introduce abonament pentru ediţia sa online

New York Times ar putea introduce abonament pentru ediţia sa online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al titlului american, Catherine Mathis, a declarat că este în curs de realizare o cercetare de marketing în rândul abonaţilor ediţiei print a ziarului, pentru a determina dacă aceştia ar fi dispuşi să plătească pentru a avea acces la ediţia online, în prezent gratuită.

"Studiul pe care îl avem în derulare include o gamă largă de variante", a explicat ea, precizând că una dintre opţiuni este plata sumei de cinci dolari pe lună pentru acces la versiunea online a ziarului.

Cotidianul New York Times are actualmente circa 650.000 de abonaţi la ediţiile care apar în cursul săptămânii.

New York Times şi-a lansat, în 2005, o versiune online cu plată pentru o parte a conţinutului, însă a renunţat la această iniţiativă în 2007.

Ca şi restul presei americane, New York Times se luptă cu dificultăţile apărute în urma prăbuşirii veniturilor din publicitate, a scăderii difuzării şi a migraţiei cititorilor dinspre print spre internet.

Grupul de presă New York Times a anunţat, la finalul lui aprilie, că a înregistrat pierderi de 74,5 milioane de dolari, după scăderea cu aproape 30% a veniturilor din publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici