New York Times Co vrea să vândă Boston Globe împreună cu un ziar din Massachusetts

New York Times Company speră să vândă un ziar central din Massachusetts împreună cu The Boston Globe şi cere ca potenţialul cumpărător să preia obligaţiile de plată a pensiilor pentru cele două publicaţii, în valoare de 59 de milioane de dolari, informează New York Times online.

23 afișări
Imaginea articolului New York Times Co vrea să vândă Boston Globe împreună cu un ziar din Massachusetts

New York Times Co vrea să vândă Boston Globe împreună cu un ziar din Massachusetts (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania vrea să încheie afacerea cât mai rapid posibil, aşa cum menţionează într-o scrisoare de invitaţie la licitaţie transmisă unui număr de potenţiali cumpărători.

Scrisoarea transmisă de banca de investiţii Goldman Sachs menţionează că firma vrea să obţină cel mai mare preţ posibil şi "să ia în calcul rapiditatea şi siguranţa cu care cei interesaţi pot semna un acord definitiv şi încheia achiziţia". Compania a stabilit 8 iulie drept dată iniţială de prezentare a ofertelor, urmând ca ulterior să aleagă companiile şi ofertele care vor merge în a doua etapă a licitaţiei.

Un purtător de cuvânt al companiei, Catherine Mathis, a refuzat să facă orice fel de comentarii referitoare la scrisoare sau la posibila vânzare.

În documentul respectiv, responsabilii Goldman Sachs nu fac o referire anticipată la niciun preţ pentru Boston Globe, pentru care NYT Company a plătit 1,1 miliarde de dolari în 1993, dar care nu s-a dovedit o investiţie viabilă pentru companie, deoarece pierde bani, şi s-a dovedit a fi proprietatea cu cele mai multe probleme din portofoliul New York Times Co.

Scrisoarea Goldman Sachs face referire la o tranzacţie implicând New England Media Group, care include atât The Globe, cât şi The Worcester Telegram & Gazette, publicaţie achiziţionată de companie în 2000, precum şi la site-urile celor două titluri.

Din modul în care este formulată scrisoarea transmisă de Goldman Sachs, din care o copie a fost obţinută de un reporter al New York Times, se sugerează faptul că publicaţiile vor fi vândute "la pachet", deşi acest lucru nu este specificat în mod clar.

Potrivit informaţiilor disponibile pe piaţa americană, mai mulţi oameni de afaceri importanţi din Boston au luat în calcul posibilitatea achiziţiei The Boston Globe, vorbind cu posibili investitori sau purtând discuţii în vederea formulării unei oferte comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici