New York Times reduce salariile angajaţilor

New York Time Co. a anunţat, joi, bugetul pe anul curent, care prevede reducerea temporară a salariilor cu 5% pentru majoritatea angajaţilor de la cotidianul New York Times, potrivit lui Bill Keller, director executiv al companiei, informează site-ul NYTimes.com.

30 afișări
Imaginea articolului New York Times reduce salariile angajaţilor

New York Times reduce salariile angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reducerile de salariu au fost aprobate de managementul companiei şi de angajaţii care nu sunt membri de sindicat. De asemenea, sindicatul angajaţilor, Newspaper Guild, a fost rugat să accepte noile condiţii salariale, în numele jurnaliştilor şi personalului pe care îl reprezintă.

Potrivit lui Keller, dacă sindicatul nu acceptă reducerea salarială, circa 60 sau 70 de angajaţi din cei 1.300 care lucrează în redacţia ziarului New York Times vor fi disponibilizaţi.

Pe de altă parte, oficialii companiei au anunţat că 100 de angajaţi de la departamentul de business vor fi disponibilizaţi. Keller a mai anunţat că vor fi luate şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor, precum diminuarea cu 10 până la 15% a bugetului alocat freelancerilor .

Reducerea cu 5% a salariilor pentru nouă luni vine odată cu introducerea obligativităţii a 10 zile de concediu fără plată pentru cei mai mulţi jurnaliştii de la cotidianul New York Times, personalul administrativ şi angajaţii de la Boston Globe, neafiliaţi la grupuri sindicale.

Veniturile din publicitate ale companiei au scăzut cu 13,1% în 2008, iar oficailii companiei au refuzat să facă estimări pentru 2009, precizând totuşi că, până în acest moment, anul în curs a fost mai rău decât se aşteptau.

Oficialii New York Times au declarat că profitul companiei, înainte de plata taxelor şi impozitelor şi fără a lua în calcul deprecierea monetară şi amortizarea, a fost de 349,6 milioane de dolari, mai puţin decât valoare fixată ca obiectiv, de 399,4 milioane de dolari.

Luna trecută, miliardarul mexican Carlos Slim a anunţat că va împrumuta New York Times cu 250 de milioane de dolari, urmând ca acest împrumut să fie rambursat cu o dobândă de 14%. De asemenea, pentru acest împrumut Slim a primit un pachet de acţiuni de 16,3% în cadrul companiei.

Recent, New York Times Company a vândut 21 de etaje din sediul său din New York, pentru suma de 225 de milioane de dolari şi cu posibilitatea de a le răscumpăra în termen de 15 ani, vizând astfel plata unei părţi a datoriilor companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici