News Corporation a dat în judecată trustul lui Berlusconi

News Corporation, compania condusă de Rupert Murdoch, a dat în judecată două dintre companiile din trustul Mediaset deţinut de Silvio Berlusconi, acuzând blocarea unor reclame pentru radiodifuzorul Sky Italia pe reţeaua terestră a premierului italian, informează The Guardian.

27 afișări
Imaginea articolului News Corporation a dat în judecată trustul lui Berlusconi

Premierul italian Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest proces marchează un vârf al relaţiei din ce în ce mai deteriorate dintre cei doi moguli media, despre care s-a crezut la un moment dat că vor deveni parteneri.

Potrivit unei declaraţii de presă a News Corp dată publicităţii miercuri, Sky Italia a depus acţiunea în instanţă în oraşul Milano, unde se află sediul Mediaset, trustul premierului Silvio Berlusconi.

Sky Italia este parte din News Corp, una dintre liniile de business coordonate de James Murdoch, fiul magnatului media, care coordonează operaţiunile companiei în Europa şi Asia.

În declaraţia de presă se spunea că RTI şi Publitalia - respectiv televiziunea şi divizia de publicitate a trustului Mediaset - s-au făcut vinovate de concurenţă neloială, potrivit legislaţiei din Italia, şi au încălcat regulamentul anti-monopol al Uniunii Europene.

News Corp a acuzat Mediaset că "a refuzat să permită Sky Italia să achiziţioneze spaţiul publicitar pe canalele principalelor canale italiene Canale 5, Italia 1 şi Rete 4".

Preţul acţiunilor Mediaset a resimţit imediat efectul ştirii, înregistrând o scădere de 1,7%.

Sky Italia reprezintă o ameninţare în creştere pentru poziţia de dominanţă a trustului lui Berlusconi asupra pieţei media din Italia.

Grupul deţinut de familia premierului italian deţine trei din cele şapte canale terestre, în timp ce alte trei aparţin reţelei publice de televiziune RAI, favorabilă guvernării de dreapta a lui Berlusconi.

Radiodifuzorul prin satelit Sky Italia domină sectorul serviciilor de televiziune contra cost din Italia, având aproape cinci milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de aproape 90%.

În luna iulie, într-o mişcare având drept scop izolarea Sky Italia, Mediaset s-a alăturat reţelei Rai şi canalului La7, în lansarea unei platforme digitale de satelit low-cost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici