NexT 2015: Scurtmetraje premiate la festivaluri importante în 2014, prezentate în premieră la ICR

Unele dintre cele mai bune scurtmetraje europene din 2014, premiate la festivaluri importante şi nominalizate la gala Academiei de Film Europene (EFA), pot fi vizionate în premieră la Bucureşti, la sediul Institutului Cultural Român, pe 16 aprilie, de la ora 18.00, în cadrul Festivalului NexT.

98 afișări
Imaginea articolului NexT 2015: Scurtmetraje premiate la festivaluri importante în 2014, prezentate în premieră la ICR

NexT 2015: Scurtmetraje premiate la festivaluri importante în 2014, prezentate în premieră la ICR (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, în programul iniţiat de EFA "Short Matters!" se află şi multipremiatul "Puiul/ The Chicken", regizat de Una Gunjak, selecţionat la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, şi recompensat cu peste 25 de trofee. Filmul prezintă drama emoţionantă a unei fetiţe şi a mamei ei, în oraşul Sarajevo al anului 1993, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

La ICR va fi proiectat şi filmul "Onoare/ Pride", regizat de Pavel Vesnakov, marele câştigător la Festivalul de la Clermont-Ferrand 2014, care redă confruntarea dintre un bunic, fost general, şi nepotul homosexual. De asemenea, va fi prezentat documentarul "Naufragiu/ Shipwreck", regizat de Morgan Knibbe, premiat la Festivalul de la Locarno, care surprinde urmele coşmarului din portul Lampedusa, când 360 de imigranţi africani au murit înecaţi. Comedia neagră animată "Eşarfa care lipseşte/ The Missing Scarf", regizată de Eoin Duffy, s-a aflat şi pe lista scurtă la premiile Oscar, iar surprinzătorul "Taprobana", regizat de Gabriel Abrantes vine de la Festivalul de la Berlin.

Accesul la proiecţia de la Institutul Cultural Român este liber, în limita locurilor disponibile.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT va avea loc între 15 şi 19 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO şi la Institutul Cultural Român (ICR), în Club Control, J'ai Bistrot, ArCuB, Cărtureşti şi Garajul Ciclop din Bucureşti.

Iniţiat în memoria a doi cineaşti talentaţi, regizorul Cristian Nemescu şi sound designer-ul Andrei Toncu - decedaţi într-un accident de maşină în 2006 -, NexT continuă să descopere voci şi viziuni noi în cinema.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi al Programului Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici