Nicuşor Dan: Vom avea o piaţetă ce va purta numele celui mai mare intelectual de etnie romă

O piaţetă din Bucureşti, situată între străzile Sfinţii Apostoli şi dr. Paul Orleanu, în sectorul 4, va purta numele sociologului Nicolae Gheorghe, cel mai mare intelectual de etnie romă din România, susţine Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

4027 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Vom avea o piaţetă ce va purta numele celui mai mare intelectual de etnie romă

Sursa foto: Nicuşor Dan

Nicuşor Dan susţine că decizia a fost aprobată joi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Nicolae Gheorghe este cunoscut pentru implicarea sa în activismul civic rom din România. Înainte de Revoluţie, el a intrat în atenţia Securităţii pentru că a trimis către Europa Liberă un articol în care denunţa xenofobia şi rasismul politicii Partidului Comunist. După 1989, şi-a intensificat activitatea, fiind extrem de implicat în procesul de recunoaştere a romilor ca minoritate naţională. El a ocupat numeroase poziţii în diferite structuri, precum vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor şi membru fondator al uneia dintre cele mai prestigioase organizaţii neguvemamentale: Romani Criss. Nicolae a fost, între 1999 şi 2006, senior adviser al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare (OSCE) în Europa”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta arată că cei peste 40 de ani de activitate profesională în slujba romilor îi conferă dreptul de a ocupa un loc fruntaş în galeria marilor activişti pentru drepturile omului din lume.

Primarul susţine că solicitarea de atribuire a numelui pieţei a fost făcută de Fundaţia Roma Education Fund - REF, platforma civică Aresel, Asociaţia Roma Entrepreneurship Development - REDI şi organizaţia European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici