"Nu te supăra, dar..", distins cu Porumbelul de Aur la Leipzig

Mediumetrajul documentar "Nu te supăra, dar..", realizat de Adina Pintilie, a fost distins cu marele premiu, Porumbelul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Leipzig - DOK Leipzig 2007, care s-a încheiat în 4 noiembrie, transmite Transilvania Film.

1 afișare
Imaginea articolului "Nu te supăra, dar..", distins cu Porumbelul de Aur la Leipzig

"Nu te supăra, dar..", distins cu Porumbelul de Aur la Leipzig

Premiul a constat în trofeul festivalului şi 10.000 de euro, bani oferiţi de Telepool.

Filmul Adinei Pintilie a fost ales câştigător dintre 22 de documentare internaţionale. "Nu te supăra, dar.." reprezintă debutul în mediumetraj documentar al Adinei Pintilie, studentă în ultimul an la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale", la secţia Regie Film. Filmul urmăreşte existenţa unei comunităţi marginale, considerată "nulă" din punct de vedere al utilităţii sociale, însă cu o "valoare umană profundă şi nealterată".

Mediumetrajul a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop de la Sibiu, în 2006, un atelier de formare în practica şi teoria filmului documentar, care a avut ca scop sprijinirea unei noi generaţii de realizatori de film din Europa Centrală şi de Est.

Filmul "Nu te supăra, dar.." se află şi în competiţia oficială a Festivalului European de Film de la Estoril (Portugalia), care se va desfăşura în perioada 8 - 17 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici