"Nu te supăra, dar..", la Festivalul Internaţional de Film de la Montpellier

Filmul "Nu te supăra, dar..", regizat de Adina Pintilie, va fi proiectat marţi şi sâmbătă la Montpellier, în cadrul Festivalului Internaţional de Film (26 octombrie - 4 noiembrie), unde a fost selectat la secţiunea "film documentar".

3 afișări
Imaginea articolului "Nu te supăra, dar..", la Festivalul Internaţional de Film de la Montpellier

"Nu te supăra, dar..", la Festivalul Internaţional de Film de la Montpellier

Potrivit unui comunicat de presă, "Nu te supăra, dar.." va concura cu alte nouă filme documentare şi va fi proiectat marţi, 30 octombrie, la Cinema Corum/Salle Einstein, de la ora 18.00, şi sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 12.00.

Filmul a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop, Sibiu, 2006 - atelier de formare în practica şi teoria filmului documentar, care are ca scop sprijinirea unei noi generaţii de realizatori de film din Europa Centrală şi de Est.

"Nu te supăra, dar..." a obţinut Premiul pentru cel mai bun documentar la Aristoteles Workshop 2006.

Alături de Adina Pintilie, din echipa care a realizat acest film au făcut parte Sorin Gociu (imagine) şi Ligia Smarandache de la TVR Cluj (montaj/sunet).

Filmul urmăreşte existenţa unei comunităţi marginale care, deşi considerată "nulă" din punct de vedere al utilităţii sociale, posedă o valoare umană profundă şi nealterată. Pelicula reprezintă debutul în mediumetraj documentar al Adinei Pintilie, studentă în ultimul an la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" Bucureşti, secţia Regie/Film.

De-a lungul celor patru ani de şcoală, Adina Pintilie a realizat o serie de scurtmetraje premiate la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care: "Frica domnului G", "Balastiera #186", "Nea Pintea.. Model".

Filmul "Nu te supăra, dar...", care a fost selectat anul acesta la Locarno, participă şi la secţiunea "Best of Fests" a Festivalului Internaţional de film documentar de la Amsterdam.

La secţiunea "scurtmetraj - ficţiune" a Festivalului de la Montpellier a fost selectat filmul "Marea integrare/ The Big Integration", în regia lui Mariu Şopterean. Acesta va fi proiectat la Cinema Corum/Salle Pasteur, marţi, de la ora 18.00, şi joi, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici