Număr record de participanţi la Concursul "George Enescu"

Ediţia 2007 a Concursului Internaţional "George Enescu" înregistrează un record de participare atât la secţiunea compoziţie, unde au fost înscrise 118 lucrări, cât şi la secţiunile de vioară şi pian, unde vor concura 85 de participanţi din 32 de ţări.

10 afișări
Imaginea articolului Număr record de participanţi la Concursul "George Enescu"

Număr record de participanţi la Concursul "George Enescu"

Ediţia din acest an a Concursului Internaţional "George Enescu" cuprinde trei secţiuni: compoziţie, pian şi vioară.

Potrivit ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, la cele trei secţiuni s-au înscris 203 concurenţi din peste 35 de ţări: pian - 44 de concurenţi din 15 ţări, vioară - 41 de concurenţi din 17 ţări, compoziţie - 118 lucrări participante din 34 de ţări.

Juriul concursului de compoziţie este format din: academicianul Ştefan Niculescu (România) - preşedintele juriului, Cornel Ţăranu - România, Octavian Nemescu - România, Zsigmund Krause - Polonia şi Hubert Stuppner - Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici