O carte pe zi: „Apropo de nimic. Autobiografie”, de Woody Allen

„Cartea de faţă este un autoportret interesant, prezentat într-o manieră extrem de sinceră şi complexă, al unui artist celebru, considerat unul dintre cei mai mari regizori ai timpului nostru.”

195 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Apropo de nimic. Autobiografie”, de Woody Allen

O carte pe zi: „Apropo de nimic. Autobiografie”, de Woody Allen

Vă semnalăm astăzi autobiografie mult aşteptată, extrem de interesantă, scrisă de unul dintre cei mai mari artişti ai vremurilor noastre. Înainte de toate este extrem de bine scrisă, e plină de umor şi surprinde, cum rareori se întâmplă, lumea culiselor artelor, mai ales a filmului, după care tânjim cam toţi.

Este o carte foarte nouă, a apărut anul trecut la editura americană Arcade, după o lungă controversă generată de taifunul corectitudinii politice. Regizorul fusese acuzat de fosta sa parteneră, Mia Farrow şi de fiul ei, Ronan Farrow, că ar fi abuzat în copilărie, la şapte ani, pe Dylan, fiica adoptivă şi sora lui Ronan. Scandalul a fost imens, actriţa şi fiul ei au reuşit să mobilizeze de partea lor un mare număr de actori, participanţi şi ei la mişcarea #Me Too, editura iniţiaă a refuzat să mai publice memoriile, după o mişcare de protest a angajaţilor săi, dar Arcade şi-a asumat riscul de a asculta şi partea cealaltă din scandal. Succesul a fpst imens.

Scriu editorii: „În această autobiografie sinceră şi amuzantă, celebrul regizor, comediant, scriitor şi actor vă oferă o perspectivă completă şi personală asupra vieţii sale tumultuoase. Începându-şi relatarea cu copilăria sa în Brooklyn şi cu perioada în care a scris pentru Sid Caesar Show la debutul în televiziune, când a lucrat cu nume importante din domeniul comediei, Allen vorbeşte despre zilele dificile în care a făcut stand-up comedy, înainte să cunoască faima şi succesul. Cu stilul său unic de povestitor, îşi aminteşte cum a pornit în industria cinematografică, făcând comedii cu umor ieftin precum Ia banii şi fugi, şi ne poartă de-a lungul carierei sale foarte productive de 60 de ani ca scenarist şi regizor, de la filme clasice precum Annie Hall, Manhattan şi Hannah şi surorile ei până la filme recente cum ar fi Miezul nopţii în Paris. Pe parcursul acestei cărţi vorbeşte despre căsătoriile sale, despre poveştile de iubire şi relaţiile de prietenie, despre experienţele lui ca interpret de muzică jazz şi despre cărţile şi piesele pe care le-a scris. Vom afla mai multe despre problemele cu care s-a confruntat, despre greşelile şi succesele de-a lungul vieţii şi despre cei pe care i-a iubit, cu care a lucrat şi de la care a învăţat în egală măsură.

Cartea de faţă este un autoportret interesant, prezentat într-o manieră extrem de sinceră şi complexă, al unui artist celebru, considerat unul dintre cei mai mari regizori ai timpului nostru.”
Allen scrie, de asemenea, despre filmografia sa extinsă şi despre colaborările sale cu actori de-a lungul carierei sale - Diane Keaton, Emma Stone, Scarlett Johansson, Cate Blanchett, Kate Winslet, Michael Caine, Alan Alda, Alec Baldwin şi Javier Bardem.

Woody Allen discută, de asemenea, despre viaţa sa de familie, inclusiv despre relaţia sa cu soţia sa Soon Yi Previn, fosta parteneră Mia Farrow, fiul biologic Ronan Farrow, fiul adoptiv Moses Farrow şi fiica adoptivă Dylan Farrow. Şi fireşte, tratează pe larg scandalul în care a fost acuzat pe nedrept de abuz al fiicei adoptive.

„Este o carte fantastică, foarte amuzantă... Ai senzaţia că te afli în aceeaşi cameră cu el, pur şi simplu este o carte extraordinară. Iar după ce o termini de citit, este greu de crezut că omul acesta a fost capabil de ceva rău.“ Larry David


Woody Allen – Apropo de nimic, Autobiografie. Traducere din limba engleză de Petru Iamandi. Editura Litera. 398 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici