O carte pe zi: ”Cină cu Edward” de Isabel Vincent

”O carte de memorii rară, extrem de frumos croită, după lectura căreia te simţi însufleţit, dorindu-ţi să trăieşti în acest fel. Edward este un exemplu de curaj şi demnitate, iar Isabel Vincent ne demonstrează că ceremonia mesei este de fapt o metaforă a dragostei”, spune Rosemary Sullivan.

250 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: ”Cină cu Edward” de Isabel Vincent

O carte pe zi: ”Cină cu Edward” de Isabel Vincent

Paula, 94 de ani, moare după ce fusese căsătorită 69 de ani cu Edward, ajuns şi el la 93 de ani şi care, după dispariţia ei, intră într-o mare depresie; singur într-un apartament imens, vrea să-şi urmeze soţia în lumea de dincolo.

Are două fiice, dar acestea sunt departe, una în Grecia, cealaltă în Canada. Isabel, naratoarea, promite uneia dintre fiice, care îi e prietenă, să petreacă din când în când un timp cu tatăl ei. Isabel însăşi e la un moment de răscruce, când simte cum căsătoria ei e pe cale să se destrame. Cu fiecare dintre vizitele pe care le face nonagenarului, Isabel descoperă un personaj uluitor, un bărbat căruia îi place să povestească, un epicurean cu gust pentru detalii, un gourmet care ştie şi căruia îi place să pregătească mâncăruri savuroase şi care apreciază orice e contrar vieţii trepidante a cartierului de afaceri unde se află casa sa. Cinele cu

Edward sunt o terapie care o ajută pe Isabel să se regăsească. Iar Edward îşi consacră ultimii ani făcându-i pe ceilalţi fericiţi.

Romanul, nu neapărat unul destinat cititoarelor, a apărut în urmă cu doi ani, iar la începutul lui 2018 a primit Marele Premiu al Cititoarelor revistei ”Elle”.

Născută în 1965 la Toronto, autoarea este jurnalist canadian de investigaţii, a lucrat pentru ”Washington Post” şi ”The Globe and Mail”, iar în urma anchetelor sale a publicat mai multe volume apreciate. Cartea de faţă este una de memorii, despre prietenia cu un bărbat care o învaţă ”luxul de a-şi acorda răgazul analizării momentelor prin care a trecut, de a-şi dezasambla viaţa în bucăţi şi de a tăia din rădăcini tot ceea ce este rău, indiferent cât de devastator se dovedeşte a fi.” (editorii)

Cină cu Edward este o carte despre dragoste şi susţinere şi despre cum reuşeşte cina cu un prieten „să ne susţină împotriva flămânzirilor lumii", după cum afirmă M.F.K. Fisher.

Isabel Vincent – Cină cu Edward. Povestea unei prietenii remarcabile. Editura RAO. Traducere din engleză de Liliana Pelici. 217 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici