O carte pe zi: „Cuvinte care schimbă minţi. Cum să influenţezi comportamentul celorlalţi (...)”

991 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cuvinte care schimbă minţi. Cum să influenţezi comportamentul celorlalţi (...)”

„Cuvinte care schimbă minţi. Cum să influenţezi comportamentul celorlalţi cu ajutorul limbajului” de Shelle Rose Charvet. Cartea uneia dintre cei mai mari experţi în resurse umane la nivel mondial, care vorbeşte despre secretele comunicării.

Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut prima oară în româneşte în 2006, la Editura Amaltea şi, ca oriunde a fost tradusă (în alte 15 limbi) s-a vândut aproape imediat. Autoarea, Shelle Rose Charvet, este orator, consultant în afaceri si instructor atestat în NLP. A format, la rândul ei, mai mult de 500 de specialişti LAB (profilul lingvistic şi comportamental) în peste 30 de ţări şi a consiliat mii de persoane din întreaga lume.

Bazată pe ani de muncă şi studiu cu oameni şi organizaţii, cartea este plină de aplicaţii practice, din lumea reală, pentru profesioniştii al căror succes depinde de a prezice şi a influenţa comportamentul. Acesta este primul pas în marele salt spre comunicare.

Shelle Rose Charvet este considerată unul dintre cei mai mari experţi în HR la nivel mondial. Printre clienţii săi se numără Banca Mondială, Banca Franţei, Comitetul Olimpic, Deloitte, Federal Reserve Bank (cea mai mare bancă privată din SUA), IBM, Microsoft, Nokia, CERN şi UNESCO. A fondat o şcoală internaţională de consultanţă şi training în HR care formează specialişti din lumea întreagă.

Cartea ei din 1994 (a doua ediţie în 1997) este unul din cele mai valoroase instrumente posibile pentru cei ce realizează anunţuri şi interviuri pentru angajare, una din cele cinci cărţi fundamentale pe care orice specialist HR trebuie să le aibă.

Potrivit lui Shelle Rose Charvet, secretul comunicarii este simplu: dacă vrei ca mesajul tău să ajungă la celălalt, trebuie să foloseşti cuvintele şi comportamentul adecvate. In acest fel, te vei înţelege la un nivel profund cu interlocutorul tău, iar relaţia dintre voi se va transforma în mod miraculos.

Cartea dezbate: Declanşatorii Moţivaţionali; cum să descoperi tiparele unui individ sau ale unui grup; utilizarea Limbajului de Influenţare potrivit pentru impactul maxim; cum să foloseşti acest instrument în orice context de comunicare; cum să creezi campanii publicitare şi de marketing puternice; cum să angajezi omul potrivit la locul potrivit; cum să creezi echipe foarte performante gestionând punctele tari ale oamenilor, în loc să suferi din cauza punctelor lor slabe.

Shelle Rose Charvet – Cuvinte care schimbă minţi. Cum să influenţezi comportamentul celorlalţi cu ajutorul limbajului. Traducere din limba engleză de Livia Olteanu. Ediura Litera, colecţia Introspectiv dezvoltare personală. 320 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici