O carte pe zi: „De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum? ” - de dr. Julie Smith

”Toată lumea are zile proaste.” Îşi începe cartea dr. Julie Smith. Diferenţa o face frecvenţa cu care apar aceste zile proaste.

509 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum? ” - de dr. Julie Smith

După o îndelungată experienţă de psihoterapeută, dr. Julie Smith îşi propune să ne înveţe cum să ne îngrijim sănătatea mintală şi emoţională. Cartea de faţă e în parte un ghid.

„Toată lumea are zile proaste, spune dr. Julie Smith. Un lucru de care am ajuns să-mi dau seama de când lucrez ca psihologă este că oamenii se confruntă deseori cu stări proaste, dar nu suflă o vorbă nimănui despre asta. Prietenii şi familia lor nu află niciodată. Îşi ascund stările, caută să le ignore şi să împlinească aşteptările celorlalţi. Uneori oamenii ajung la terapie după ani întregi în care au procedat aşa. Dacă vezi stările proaste ca fiind pur şi simplu rezultatul unui defect al creierului tău, vei ajunge să crezi că nu poţi schimba nimic în legătură cu ele, aşa că nu vei face decât să le ascunzi de ceilalţi. Îţi vei vedea de treburile zilnice, făcând tot ce se cade să faci, zâmbind tuturor celor cărora trebuie să le zâmbeşti, dar în tot acest timp te vei simţi oarecum pustiu pe dinăuntru, mereu apăsat de acea stare proastă, incapabil să te bucuri de lucruri aşa cum ni se spune că ar trebui s-o facem.“

Volumul – precizează editorii – este unul de debut şi oferă un set de instrumente terapeutice care te vor ajuta să-ţi consolidezi starea de bine şi să ţi-o păstrezi chiar şi în cele mai grele momente ale vieţii. Sfaturile şi tehnicile propuse în paginile ei îţi vor fi de folos ca să-ţi sporeşti rezistenţa în faţa problemelor cotidiene, să-ţi gestionezi stările de anxietate şi depresie, să-ţi consolidezi încrederea în forţele proprii, să-ţi găseşti motivaţia şi, nu în ultimul rând, să înveţi să-ţi ierţi propriile greşeli.

Pornind de la ideea fundamentală că sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică, dr. Julie oferă strategii şi tehnici verificate ştiinţific ce te vor ajuta să înţelegi mai bine cum funcţionează mintea omenească, oferindu-ţi perspectivele şi punctele de sprijin necesare pentru a avea grijă în fiecare zi de starea ta de bine şi de sănătatea ta mintală.

Dr. Julie Smith este psihologă cliniciană în Hampshire şi totodată o profesionistă în sănătatea mintală care şi-a găsit calea spre oameni în mediul online, prin intermediul blogului său. Dr. Julie este colaboratoare a Serviciului Naţional de Sănătate şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Dr. Julie Smith - De ce nu mi-a spus nimeni asta până acum? Traducere din limba engleză de Carmen Neacşu. Editura Litera. 287 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici