O carte pe zi: „Diavolul şi apa întunecată” de Stuart Turton

Un roman care „îmbină cu măiestrie personaje incitante, detalii istorice fascinante şi un labirint de situaţii tipice navigaţiei pe mare, care se tot răstoarnă şi infirmă, ca să nu mai vorbim despre un demon nukit Bătrânul Tom” (Book Page)

196 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Diavolul şi apa întunecată” de Stuart Turton

În urmă cu doi ani am semnalat la această rubrică debutul („complex, fascinat şi rusprinzător” scriau comentatorii) al scriitorului britanci Stuart Turton (născut în 1981) – „Cele şapte morţi ale lui Evelyn Hardcastle”. Un roman straniu despre un asasinat anunţat, detectivul având la dispoziţie câteva ore să-l împiedice. Romanul a fost deja adaptat pentru cinema

Aceeaşi Editură Rao a tradus acum un alt roman laui lui Stuart Turton, cel de faţă - şi acesta avut în vedere pentr adaptare cinematografică.

Acţiunea se petrece în anul 1634, când Samuel Pipps, cel mai mare detectiv din lume, este transportat la Amsterdam pentru a fi executat pentru o crimă pe care ar fi putut să o comită sau nu. Impreună cu el călătoreşte garda sa de corp loială, Arent Hayes, care este hotărât să demonstreze ca prietenul sau este nevinovat. Şi la fel intenţionează şi Sara Wessel, o nobilă cu secrete şi soţul ei, guvernator general al Bataviei Dar, când sunt in larg, diavolul începe să le împiedice călătoria. Un lepros îi urmăreşte pe punte. Simboluri ciudate apar pe pânze. Animalele sunt sacrificate pe timp de noapte. E diavolul răspunzător de taote acestea? Doar Arent şi Sara pot dezlega misterul care terorizează lumea de la bord. O poveste despre o crimă in largul mării, doi detectivi şi un demon care poate sau nu poate să existe.

„O istorie diabolică a mării care nu ramâne niciodată fără conspiratii cutremurătoare." - Kirkus Reviews

Prin urmare încă un roman cu multe întrebări – asasinatul e imposibil; diavolul poate sau nu să existe. Şi doi detectivi remarcabili.

„Turton se distrează de minune expunând detaliile intrigii sale încâlcite, lăsându-şi cititorul să se întrebe dacîă întâmplările demonice de pe corabia Saardam ţin de omenesc sau de supranatural.” (The Observer)

Stuart Turton – Diavolul şi apa întunecată. Traducere din limba engleză de Alexandru Maniu. Editura RAO. 544 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici