O carte pe zi: "Fata din gheaţă", de Robert Bryndza

Un tânăr descoperă cadavrul unei femei sub un strat gros de gheaţă dintr-un lac aflat într-un parc londonez. Inspector-şef Erika Foster este chemată să conducă investigaţia pentru găsirea criminalului.

192 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Fata din gheaţă", de Robert Bryndza

O carte pe zi: "Fata din gheaţă", de Robert Bryndza

Vom prezenta astăzi şi mâine două romane poliţiste semnate de Robert Bryndza, recent traduse de Editura Trei.

Autorul este un scriitor (şi personaj) foarte interesant. Este de origine britanică, înainte de a deveni scriitor a fost actor, iar una dintre primele sale slujbe a fost la Muzeul London Dungeon, unde îi placea să se costumeze şi să sperie turiştii. Este gay. Trăieşte acum în Slovacia alături de partenerul pe care îl menţionează în mulţumirile ambelor romane: "Îi mulţumesc soţului meu, Ján, care reuşeşte cumva să mă copleşească cu laude şi încurajări, dar nu se dă în lături să ţipe la mine ca să mă facă să respect termenele-limită". Robert Bryndza este autorul seriei de mare succes despre inspectorul-şef Erika Foster. Romanul "Fata din gheaţă" s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în doi ani de la lansare (în 2016), iar cărţile din seria "Erika Foster" au fost traduse in 27 de limbi.

Scriu editorii: "Un tânăr descoperă cadavrul unei femei sub un strat gros de gheaţă dintr-un lac aflat într-un parc londonez. Inspector-şef Erika Foster este chemată să conducă investigaţia pentru găsirea criminalului. Victima, o fată frumoasă şi bogată, părea să ducă existenţa perfectă. Însă în cursul anchetei, Erika îşi dă seama că există legături între crima aceasta şi uciderea a trei prostituate, toate găsite strangulate, cu mâinile legate şi aruncate în apele din jurul Londrei. Ce secrete întunecate ascunde fata din gheaţă? În timp ce se luptă cu demonii interiori, dar şi cu un criminal mai periculos decât a întâlnit vreodată, Erika Foster trebuie să rezolve cazul ca să îşi salveze cariera".

Prin urmare o acţiune care se desfăşoară pe mai multe planuri.

Un final surprinzător.

Încă o observaţie: cât de românesc sună numele acestui autor, care, de fapt, e numele "soţului"....

Robert Bryndza - "Fata din gheaţă". Primul volum din seria "Erika Foster". Editura Trei, colecţia Fiction Connection. Traducere din engleză de Lidia Grădinaru. 430 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici