O carte pe zi: „Gândeşte ca un astronaut” de Ozan Varol

„La sfârşitul acestei cărţi nu veţi astronaut, dar veţi gândi ca unul.”

113 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Gândeşte ca un astronaut” de Ozan Varol

Ozan Varol este un astrofizician devenit între timp profesor premiat şi autor de bestselleruri. Născut la Istanbul, în Turcia, Ozan s-a mutat singur în Statele Unite la vârsta de 17 ani pentru a frecventa cursurile Universităţii Cornell şi a-şi lua diploma în astrofizică. Cât timp a fost acolo, a făcut parte din echipa operaţională pentru proiectul Mars Exploration Rovers din 2003, care a avut ca rezultat trimiterea pe Marte a două roveruri.

A publicat această carte anul trecut.

Scriu editorii români: „Astrofizica este adesea lăudată ca reprezentând triumful final al tehnologiei. Dar nu este. Mai degrabă este apogeul unui anume proces de gândire – o modalitate de imaginare a inimaginabilului şi de rezolvare a nerezolvabilului. Exact acelaşi proces de gândire care i-a permis lui Neil Armstrong să facă acel pas uriaş pentru omenire este cel care face navetele să călătorească mii de kilometri prin spaţiu şi să aterizeze la punct fix şi acest lucru ne aduce mai aproape de colo nizarea altor planete.

Din fericire nu trebuie să fii astronaut ca să gândeşti ca unul.

În această carte accesibilă şi practică, Ozan Varol dezvăluie nouă strategii simple din astrofizică pe care le poţi folosi pentru a face propriul „pas uriaş“ în muncă şi în viaţă – fie că este vorba de obţinerea unei slujbe de vis, de relansarea afacerii, de a învăţa un lucru nou sau de a crea un produs revoluţionar. Azi, să gândeşti ca un astronaut este o necesitate. Cu toţii ne confruntăm cu probleme complexe şi necunoscute. Cei care pot să le abordeze – fără instrucţiuni precise şi contracronometru – se bucură de un avantaj extraordinar.”

Ozan Varol precizează: „A gândi precum un astronaut înseamnă a privi lumea într-un mod diferit. Astronauţii îşi imaginează inimaginabilul şi soluţionează insolubilul. Transformă eşecurile în triumfuri şi constrângerile în avantaje. Văd în incidente mai curând puzzle-urice pot fi rezolvate decât obstacole insurmontabile. Ştiu că relulile nu sunt bătute în cuie, că standardele pot fi modificate şi că poate fi croită o nouă cale. (...) La sfârşitul acestei cărţi nu veţi astronaut, dar veţi gândi ca unul.”

„Inteligentă şi plină de spirit, analiza măiastră a lui Varol explică principii ştiinţifice complicate şi le leagă de viaţa de zi cu zi, pentru publicul general.“ Publishers Weekly

Ozan Varol – Gândeşte ca un astronaut. Strategii simple pentru salturi uriaşe în carieră şi în viaţă. Traducere din limba engelză de Lucia Popovici. Editura Litera. Colecţia IQ230. 400 pag

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici