O carte pe zi: „Gândeşte ca un călugăr” de Jay Shetty

„Această carte este un ghid clar şi plin de fortă pentru dobândirea unei vieţi echilibrate.” - Novak Djokovic

758 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Gândeşte ca un călugăr” de Jay Shetty

O carte pe zi: „Gândeşte ca un călugăr” de Jay Shetty

Jay Shetty, cunoscut multora deja, este un britanic de origine indiană, educat la Londra, care a petrecut mai mulţi ani în India, trăind laolaltă cu călugării, meditând zilnic şi închinându-şi viaţa ajutorării altora. După trei ani, unul dintre profesorii săi i-a spus că ar avea mai mult impact asupra lumii dacă ar părăsi calea călugăriei pentru a împărtăşi altora din experienţa dobândită. Întors în Marea Britanie, a devenit coach pentru buna stare şi treptat unul dintre cei mai populari lideri de gândire din lume. În 2017, a fost inclus în Forbes 30 Under 30 pentru aportul adus la schimbarea lumii media. Shetty a creat mai mult de 400 de clipuri video virale, care au fost vizionate de peste 5 miliarde de ori si este gazda podcastului #1 de sanatate si wellness din lume, On Purpose.

Cartea de faţă este din acest an, 2020. O carte în care, explică autorul în introducere, sunt prezentate trei etape de adaptare la modul de gândire al călugărilor şi trei feluri foarte diferite de meditaţie : exerciţii de respiraţie, de vizualizare şi de cântat. „Toate trei sunt folositoare, dar cea mai simplă între ele este s ştii să faci exerciţiul de respiraţie pentru beneficiile fizice, ca să îţi găseşti liniştea şi echilibruşl, ca să vindeci trecutul şi să te pregăteşti pentru viitor.”

Iată câteva păreri despre cartea lui Jay Shetty:

„Jay Shetty îţi arată pas cu pas cum să îţi construieşti puterea prin schimbarea accentului de la imaginea de sine la respectul de sine. Această carte te eliberează de hipnoza condiţionării sociale şi te ajută să devii arhitectul propriei vieţi.” - Deepak Chopra, profesor de medicină, Universitatea din California, San Diego şi autor de bestselleruri New York Times

„Jay a făcut o călătorie fascinantă, de la sala de clasă în ashram şi în domeniul financiar şi acum în lumea antreprenorilor. Imi place cum a reuşit să îşi aducă experienţa, învăţăturile şi dragostea pentru o viaţă constientş şi plină de scop în atentia a milioane de oameni din întreaga lume. Această carte este un ghid clar şi plin de fortă pentru dobândirea unei vieţi echilibrate.” - Novak Djokovic

Iată un exemplu de cum convinge Jay Shetty:

„În Upanişade, felul în care funcţionează mintea e asemănat cu un car tras de cinci cai. În această analogie, carul este trupul, caii sunt cele cinci simţuri, frâiele sunt mintea, iar vizitiul e intelectul. Fireşte, această descriere a minţii e mai complicată, însă te rog să ai răbdare.

Fără pregătire, vizitiul (intelectul) doarme în timpul serviciului, prin urmare, caii (simţurile) controlează frâiele (mintea) şi conduc trupul încotro doresc ei. Dacă sunt lăsaţi de capul lor, caii reacţionează la stimulii din jur. Dacă văd un petic de iarbă apetisantă, se apleacă s-o mănânce. Dacă aud un zgomot neaşteptat, se sperie. Simţurile noastre sunt activate în acelaşi fel de mâncare, bani, sex, putere, influenţă etc. În cazul în care caii deţin controlul, carul iese de pe drum şi se îndreaptă spre plăceri efemere şi recompense imediate. Cu antrenament, vizitiul (intelectul) rămâne treaz, conştient şi atent şi nu le permite cailor să conducă. Foloseşte frâiele minţii ca să mâne carul cu băgare de seamă pe drumul cel bun.”

Jay Shetty – Gândeşte ca un călugăr. Antrenează-ţi mintea pentru a-ţi găsi liniştea şi scopul în viaţa de zi cu zi. Traducere din limba engleză de Carmen Neacşu şi Alexandru Cormoş. Editura Litera. 332 pag.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici